Október 23.

1 órája

Borsodi tűzoltók is elismerést kaptak a forradalom ünnepén - fotók

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság állománya idén is tisztelgett az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt. A katasztrófavédelem központjában október 21-én megtartott ünnepi állománygyűlésen elismeréseket is átadtak a legkiválóbbaknak.

Gárdonyi Edina

1956 hősei példát mutattak a hazaszeretetről, az emberségről. A magyar emberek a forradalom idején bizonyították, hogy összefogással lehet azt az erőt biztosítani, amely a szabadságot hozta el több évtizeddel később, az 1990-es években.1956 hősei, Nagy Imre, a budapesti és a vidéki értelmiségi ellenállók, a munkás- és parasztemberek nem csupán az országért, hanem sokkal többért, a hazáért, egy jobb életért, a demokratikus politikai berendezkedésért, a szabadságért és a függetlenségért, de valójában főleg értünk és gyermekeinkért, a mi jobb jövőnkért küzdöttek

 – fogalmazott ünnepi beszédében Laczkó Levente tűzoltó ezredes, megbízott megelőzési és engedélyezési szolgálatvezető. Kiemelte: 

Kötelességünk ezt a szellemiséget megőrizni és továbbadni. A nemzeti ünnep alkalmából és a hétköznapokon is úgy kell dolgoznunk, úgy kell a gyermekeinket felnevelnünk, hogy az örökséget méltó módon vigyük tovább. 

A megemlékezést a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának kvintettje tette még emlékezetesebbé. Az ünnepi állománygyűlésen dr. Góra Zoltán főigazgató elismeréseket adott át az állomány legkiválóbb tagjainak, köztük több vármegyénkbeli katasztrófavédelmi dolgozónak is.

dr. Pintér Sándor belügyminiszter hosszú időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Dudás Ákos tűzoltó főtörzszászlósnak, a Miskolci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokának.

Hosszú időn át végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként dicséretben és jutalomban részesültek:

Gyuricza Krisztián tűzoltó hadnagy, a Miskolci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság rajparancsnoka,

Kiss Bálint tűzoltó főtörzsőrmester, az Encsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetője,

Vida Nándor tűzoltó törzsőrmester, a Tiszaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnoka,

Pámer Szabina, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Költségvetési Osztályának ügyintézője.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában