Jó kérdés

2 órája

Melyik az a szakma, amely jó és jól is fizet?

A hetedik, nyolcadik osztályos diákokat várta október 14-én a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola. Az intézmény adott otthont az Ózdi Szakképzési Centrum pályaválasztási kiállításának, ahol a centrum mindegyik oktatási intézménye képviseltette magát.

Boon.hu

Ők is jó pályát szeretnének választani

Forrás: Kolorline.hu

A pályaválasztási kiállítás keretén belül, rengeteg képzésen vehettek részt, azok a diákok, akik Ózdi Szakképzési Centrum intézményeiben tanulnak tovább. A legnépszerűbb szakmák közé tartoznak, a rendészet és közszolgálat, elektronika, informatika, egészségügy, szociális és oktatási ágazat, szépészet, vendéglátás, épületgépészet, építőipar, gazdálkodás és művészet. Ezek a szakmák kiszámítható és stabil jövőképet vázolnak fel a diákok előtt.

A  pályaválasztási kiállításnak a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola adott otthont.

Óriási volt az érdeklődés a pályaválasztási kiállítás iránt

Az Ózdi Szakképzési Centrum idén már második alkalommal rendezett pályaválasztási kiállítást, ezúttal Kazincbarcikán, a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskolában. A pályaválasztási kiállításra, mintegy 400 gyermek látogatott el, főként olyanok, akiknek már körvonalazódik az elképzelésük arról, hogy a nyolcadik osztály elvégzése után milyen szakmát szeretnének tanulni- tudtuk meg a Kolorline oldalán. 

„A mostani technikumi képzés komoly versenytársa lett a gimnáziumoknak, és a szakképző iskolába jelentkező tanulók közé sem csak a 3,5-es tanulmányi átlaggal bírókat várják, hanem a minél jobb eredménnyel rendelkezőket. A főigazgató úgy látja, hogy egy jó szakma ma már szinte egyenértékű egy diplomával. A szakképzésbe jelentkező fiatalok tandíjat és munkabért kaphatnak, ha duális képzésben vesznek részt. Sikeres vizsga esetén egyszeri pályakezdési juttatásban részesülnek, mindemellett korszerű tanműhelyekben, vállalati környezetben tanulhatnak” – nyilatkozta Tuza Ottó, az Ózdi Szakképzési Centrum főigazgatója a Kolorline-nak.

A pályaválasztási kiállításnak a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola adott otthont.
A pályaválasztási kiállításnak a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola adott otthont.
Forrás: Kolorline

Kedvelt szakmák a pályaválasztási kiállításon 

„Mindannyiunk érdeke, hogy ne csak jól képzett, diplomás szakembereink legyenek, hanem olyan szakemberek is, akik középfokú technikumi végzettséggel a szakmájuk mesterei - hangsúlyozta Tuza Ottó – a Kolorline-nak. Az adatok alapján az a tapasztalatunk, hogy nő a szakképzési centrumba a jelentkezők száma. A pályaválasztási kiállításon kiderült, hogy Kazincbarcikán a közkedvelt szakmák közé tartoznak a szépészeti ágazatok, mint például, a fodrászat, a kozmetika és a kéz- és körömápolás. A turizmus-vendéglátás körébe tartozó szakmák közül pedig kiemelkedő érdeklődés mutatkozik a szakács, cukrász, felszolgáló ágazat iránt. A Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola keretein belül népszerű az építés, épületgépészet és hegesztőképzés is – olvasható a Kolorline oldalán. 

Az Ózdi Szakképzési Centrum öt intézményben kínál számos szakmát a fiataloknak. Az ózdi Bródy Imre Technikum és a Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskola, a sajószentpéteri Pattantyús-Ábrahám Géza Szakképző Iskola, a kazincbarcikai Surányi Endre Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, valamint a pályaválasztási kiállításnak otthont adó Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola mutatta meg a végzősöknek, hogy mit tanulhatnak, ha őket választják továbbtanulásuk helyszíneként – számolt be a Kolorline.

A pályaválasztási kiállításnak a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola adott otthont.  Forrás: Kolorline
A pályaválasztási kiállításnak a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola adott otthont.  Forrás: Kolorline

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában