Adomány

7 órája

Sajóvámos jótékony felajánlással segítette az onkológiai osztályt

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház október 21-én, hétfőn félmillió forint értékű bútort kapott Sajóvámostól, amit a kórház Logisztikai Centrumában adtak át. Sajóvámos község önkormányzata visszatérő támogatója a kórháznak.

Boon.hu

A vármegyei kóháznak adományozott Sajóvámos település

Fotó: BOON

Sajóvámos polgármestere, Váradi Lajos kérdésünkre elmondta, hogy az általános sebészet onkológiai osztályának részére ajánlottak fel, öt darab a betegágyak mellé helyezhető éjjeliszekrényt, ami kinyitható asztallal rendelkezik. Ez a bútor segítheti, az ágyban fekvő beteg emberek komfortérzetét. 

Sajóvámos nem először segít

A polgármester hozzátette, hogy a község kiemelt kulturális eseménye a Vámos-Toros napok nagy népszerűségnek örvend és a programnak nagyon sok támogatója is van. A rendezvényből maradt fent az a félmillió forintnyi összeg, amiről az önkormányzat úgy döntött, hogy jótékony célra ajánlja fel. A koronavírus járvány idején is segítették már a kórházat, hasonló nagyságrendű összeggel, ekkor pulzoximétert vásároltak a beteg gyermekek ellátásának megkönnyítésére. Most pedig felvették a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház vezetésével a kapcsolatot, így az intézményben felmerülő igényeknek megfelelően, szerezték be a szükséges bútorokat.

 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában