boon.hu video

7 órája

18 éve blues a javából: Sztrapacska Blues Band a Palacsintaházból (fotók, videó)

Nagykorúvá, 18 évessé lett a miskolci blues jeles képviselője.

Édes Richárd

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Ebből az alkalomból Sztrapacskáék ezúttal a Creppy PalacsintaHáz & Centerben csaptak a húrok közé. A Sztrapacska Blues Band rajongóival együtt ünnepelte a mérföldkőnek is nevezhető évfordulót. 

A hangulat fokozása gyanánt a koncerten a régi tagokat is meghívták pár nóta erejéig. Mert az útjaik különváltak, ám a zene olyan barátságot, mély kapcsolatot teremtett közöttük, ami egy életre szól. 

2006-ot írtak, amikor megalakult a Sztrapacska Blues Band, amelyben elegánsan keveredik a miskolci ízekkel tarkított blues és a rock. A banda zsenge kora óta ügyesen ötvözi a gitár, a dob és az ének hangzásvilágát, és az alapítók komoly zenei előélet birtokában adták elő első számaikat. Olyan tagjuk is volt, aki már az 1960-as/1970-es években benne volt a miskolci zenei élet vérkeringésében. Repertoárukban szombat este olyan zenészek dalai csendültek fel, mint a ZZ Top, Eric Clapton, a Led Zeppelin, Hobo, Deák Bill vagy Takáts Tamás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában