Fröccsfesztivál

2024.06.08. 16:11

Tombol a kánikula, jól csúszik a fröccs – szombaton is vár mindenkit a fesztivál(képekkel)

Péntek délután megnyíltak a Mélyvölgy és a Nagyavas pincéi, borházai és a bizonytalan időjárás ellenére nagyon sokan voltak kíváncsiak a 18. Miskolci Fröccsfesztivál program – és italkínálatára. A bubis rendezvény szombaton is várja látogatóit.

Galambos Eszter

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Kis-Szabó Zsanett a fesztivál egyik szervezője kérdésünkre elmondta, jól sikerült a pénteki nap annak ellenére, hogy óránként tíz-tíz percet esett az eső a készülődés közben, de késő délutánra ez megszűnt. Nagyon sokan látogattak ki a rendezvényre, ahol szakmai és zenés programokkal, finom gasztrofalatokkal várták a fesztiválozókat. 

A Borangoláshoz képest kisebb területen helyezkedik el ez a rendezvény. Évekig csak egy utcás fesztivál volt a Kisavas első soron, de aztán kinőtte ezt a helyet és most már a Mélyvölgyet és a Nagyavast is bevonták a helyszínekbe. 

Üdítő kikapcsolódást kínálnak szombatra is

A rendezvényszervező a szombaton várható programok közül mindenképpen kiemeli a pezsgőkóstolót és a sabrage bemutatót más néven szablyázást, ami egy nagyon látványos és izgalmas pezsgőbontás. A lényege, hogy a pezsgőspalack nyakát karddal ütik le ilyenkor. Egy nagyon finom technika, mert a lényege, hogy üvegszilánk ne kerüljön semmiképpen az italba. 

Ez a program szombaton is várható, 19 órától a Gonda Pincészet előtt. A Jazz Inside Band koncertjére is érdemes kilátogatni, hiszen remek hangulatot teremtenek a Bortanyán. Táncolásra is lesz lehetőség, hiszen kilenc különböző helyen biztosítják majd a DJ-k a hangulatot.

Fröccsfagyit nyalogathatunk

A rendezvény főszereplő italán kívül pezsgőket is kóstolhatunk de akár finom kávékülönlegességeket is a Gonda Pincészet előtt. Aki esetleg nem iszik alkoholt vagy nem szereti, az fagyikkal is hűtheti magát. Kóstolhat must, málna, madagaszkári vaníliát, sőt fröccsfagyit is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában