boon.hu video

2024.07.23. 17:08

Együtt alkotnak Kisgyőrben -fotóval, videóval

A Kisgyőri alkotótáborban meg lehet tanulni, mi is az a festésművészet.

Kubik Ákos

Kisgyőri tábor

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

A tizenkettedik Kisgyőrben megtartott alkotótáborba látogatott el portálunk, hogy lássuk a mestereket, hogyan segíti a művészet iránt érdeklődőket. Szerdán a festés volt terítéken. A művésztáborban Simon M. Veronika festőművésznő szakmai vezetésén keresztül tanulhatták meg a „tanulók” a festés módszereit, eszközeit, stílusait.

Ecset kezelés, perspektívák

Több médiumokat, festékeket használva alkotnak a tábor alatt, amit ki is állítanak majd.

A festésnek az alapjait is megtanulják a résztvevők, ecset kezelési technikák, színek és kontrasztok, fények és árnyékok, perspektívákat és a színkeverést is. Ezen felül betekintést kapnak a művészettörténetről egyaránt.
A mester interaktívvá teszi a festéseket, projektorral kivetíti a saját munkáját, ahogyan készül, illetve segíti is a kezdő festőket, hogy ráérezzenek a festés szeretetére. 

További videós tartalmainkért keresse fel youtube csatornánkat.

Az elkészült képekből igyekeznek évente kiállítást tervezni Miskolcon, a József Attila könyvtárban, illetve Kisgyőrben, a Faluházban, tudtuk meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában