Program

2024.08.21. 09:30

A varázslatos hangú Csézy lesz a Bárczay-kastély vendége

A varázslatos hangú énekesnő, Csézy előadását hallgathatják az érdeklődők Felsőzsolcán, a Bárczay-kastély udvarán, a Nyárbúcsúztató Szabadtéri Kastély Koncert keretében. Az előadásra 2024. augusztus 31-én 19 órától kerül sor.

Boon.hu

Csézy

Fotó: Kiss Annamarie

Gyermektehetségből képzett művész

A képzett énekesnő tehetsége már gyermekkorában megmutatkozott. Észak-Kelet Magyarországon, Mezőkövesd városában született 1979. október 9-én. Szülei, különösképpen zenetanár édesanyja nagyon fontosnak tartottak a magas fokú zenei képzettséget. 14 évesen felvételt nyert a Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatórium magánének szakára. Konzervatóriumi évek alatt iskolatársaival turnézott Spanyolországban, ahol polifon (többszólamú) és folklór (helyi baszk) dalokkal kápráztatták el a közönséget és nyertek világversenyt mindkét kategóriában.A fiatal énekesnő 2006-ban szerzett énekművész diplomát a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Karán.

A popzene felé vette az irányt

2007-ben Csézy álma valóra vált amikor megjelent első albuma. A klasszikus zenei képzettség nem volt számára kérdéses, de szerette volna megmutatni popzene iránti szeretetét is. 2008-ban Csézy megnyerte a Magyar Televízió által megrendezett Euroviziós Dalverseny magyarországi döntőjét, így Belgrádban képvislete hazánkat Szívverés (Candlelight-angol verzio) cimű dalával. A hangulatos szabadtéri előadást követően idén is DJ Bundi gondoskodik a nyár méltó búcsúztatásáról. 

Asztalok korlátozott számban foglalhatók a Felsőzsolcai Közösségi Ház és Városi Könyvtár elérhetőségein.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában