DVTK röplabda

2021.10.21. 10:30

Ami majd a csövön kifér

Szombatra tervezték, de csütörtökön rendezik meg a DVTK békéscsabai fellépését.

Molnár István

Forrás: Utevolley

Múlt szombaton, az UTE elleni idegenbeli mérkőzéssel elkezdte a 2021/2022-es szezont a Diósgyőri VTK extraligás női röplabdacsapata. A piros-fehérek két szett után 2:0-s hátrányban voltak a lila-fehérekkel szemben, azonban utána két játszmát megnyertek, majd a döntő menetet elveszítették, így lett a végeredmény az ő szempontjukból 2:3. Az összecsapást nem a szokásos helyéről, a kispadról követte, követhette végig a miskolciak szakvezetője, Farkas Mihály egy korábbi eltiltása miatt, amely október 31-én jár le (a meccselést Szabó Éva végezte).

Összekapták magukat

– Az első játszma minimális különbséggel dőlt csak el, és abban talán még benne volt az első meccs idegessége is, valamint az, hogy nem feltétlenül tartottuk be azt a nyitástaktikát, amit megbeszéltünk – kezdte a vezetőedző. – De ez benne van a játékban, főleg az olyan fiatal csapatnál, mint a miénk. A második szettben olyan nyitássorozatot kapott el az Újpest, amely bármely más csapatot nehéz helyzetbe hozott volna. A harmadik és a negyedik szettre felálltunk, összekaptuk magunkat, ennek örültem. Az ötödik menetben sokat számított, hogy a hazai csapat leváltotta a cserejátékosait, és az úgymond kezdők erre a szettre fejben pihentebben jöhettek vissza – mi ekkorra, ezen a téren már elfáradtunk. A tény, hogy nem 3:0-ra kaptunk ki, hanem küzdöttünk és a végén elhoztunk egy pontot, dicséretes. Meg tudtuk azt mutatni, hogy ha elkezdjük azt játszani, amit akarunk, és betartjuk a taktikát, akkor van esélyünk.

Két hiányzó

A budapesti felvonáson nem lépett pályára a DVTK egyik feladója, Sitku Renáta, valamint a cseh center, Sára Kuzelová.

– Sára a meccs előtt közvetlenül, pénteken megsérült. Az edzés után, hazafelé menet sajnos belelépett egy gödörbe, kifordult a bokája, és megnyúltak a szalagjai. Szerencsére nem lett szakadás a dolog következménye, de kéthetes pihenő mindenképpen vár rá – tette hozzá Farkas Mihály. – Sitku Reninek most, szerdán telt le, szintén sérülése után a négy hét, s az orvosi utasítás az volt korábban, hogy ennyi idő után kezdhet el újra mozogni. Az utóbbi hetekben már velünk volt, felsőtestre, karra kondizott, és a teremben ülve kosárérintéssel passzolgatott a falra, hogy ne jöjjön ki a technikából. Most már óvatosan futhat, de a kitámasztások, ugrások működéséhez kell még neki egy kis idő.

Megnehezíteni

A Diósgyőr csütörtökön 18.30-tól a Swietelsky-Békéscsaba vendége lesz a Viharsarokban. Ezen mérkőzést a szövetség eredetileg október 23-ra írta ki, de nemrég az aznapi nemzeti ünnep miatt módosították a dátumot. Az erőviszonyok alapján az esélyesség terhe nem a vendégek vállát nyomja.

– Tény, hogy veszítenivalónk nincs ezen a meccsen – mondta Farkas Mihály. – Ami a csövön kifér, azt szeretnénk kitenni a pályára, aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Elégedett lennék azzal, ha meg tudnánk nehezíteni a Békéscsaba dolgát, és szeretném látni az előrelépést az UTE elleni meccshez képest. A gyors, figuratív játékot, amit mikor gyakoroljunk, ha nem egy ilyen találkozón. Apró lépésekben gondolkodom, mindig a következő pontot próbáljuk megcsinálni, és amennyiben úgy alakul, akkor mindent meg fogunk tenni a szettrablás érdekében. Jó lenne azt látni, hogy nem vesz bennünket félvállról az egyik bajnokesélyes.


Röplabda: megnyerték az elsőt

A békéscsabaiak október 15-én kezdték az új szezont, akkor is hazai összecsapást vívtak, és négy játszmában, 3:1-re nyertek az MTK Budapest ellen.

(A borítóképen: Az Újpest ellen öt szettet játszott a DVTK)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában