Helyi sport

2023.06.24. 07:00

Góllal mutatkozott be az új védő

Prudnikov két gólt szerzett a péntek délelőtti edzőmeccs első félidejében.

Lehoczky (fehérben, középen) kezdőként jutott szóhoz a Kövesdben

Fotó: MZSFC

Első felkészülési mérkőzését játszotta pénteken délelőtt a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata. A sárga-kékek az NB III-as Karcagi VSE-t fogadták, Mezőkövesden, a Zsóry edzőcentrumban.

 

Összesen 24 játékos jutott szóhoz a kövesdieknél a jegyzőkönyvbe írt 25 labdarúgó közül, csak a harmadik számú kapus, saját nevelésű Juhász Bence nem kapott lehetőséget ezen a meccsen. És ha már harmadik számú kapus: az MZSFC-nél eddig az ukrán Danylo Ryabenko volt az, aki ezt a szerepet vitte, ám a 24 éves hálóőrnek a hónap végén lejár a szerződése és távozik a kövesdiektől, ezzel összefüggésben nem húzott szerelést.

Az észak-macedón válogatott David Babunski és a Comore-szigeteki Younn Zahary, akik hazájuk válogatottjában szerepeltek néhány napja, plusz pihenőt kaptak Kuttor Attila vezetőedzőtől, ezért nem voltak jelen a Karcag ellen.

Négy labdarúgó a sérülését követő rehabilitáción vesz részt, ezért csak a pálya széléről szemlélte az eseményeket, az új szerzemény Ugrai Roland, valamint Cseri Tamás, Kállai Zalán, és a DVTK-től, kölcsönből visszaérkezett Cseke Benjámin.

Egy új fiú is feltűnt a Mezőkövesd keretében, Tóth Gábor az aktuális ellenféltől, a Karcagi VSE-től érkezett próbajátékra, a 18 éves középpályás sorsáról később születik döntés. 

A kövesdiek nyáron ékezett három új játékosa közül a középpályás Hudák Martin lehetőséget kapott a pénteki felkészülési meccsen, ahogy a jobb oldali védő, Kojnok Zsolt is. Utóbbi góllal mutatkozott be. 

Minél több

– Két évet töltöttem a Fehérvár első csapatának kereténél, Szabics Imre edzősége idején kerültem az NB I-es együtteshez. Az első évadban három alkalommal kaptam lehetőséget az élvonalban, tavaly nyáron ugyancsak három Európa-Konferencia Liga meccsen lépem pályára, csereként, ám ezután nem játszottam több tétmeccsen az első csapatban. Hogy miért, azt nem igazán tudom, az NB III-es tartalék együttesben szerepeltem – mondta Kojnok Zsolt, majd agy folytatta: – Azért igazoltam Mezőkövesdre, hogy NB I-es játékos legyek. Szeretnék minél több élvonalbeli mérkőzésen szóhoz jutni, és fejlődni. Motivált vagyok, minden erőmmel azon leszek majd, hogy elérjem a célomat. 

Labdarúgás: felkészülési mérkőzés

Mezőkövesd Zsóry FC – Karcagi VSE 5-0 (2-0)

Mezőkövesd, zárt kapuk mögött. V.: Rusz.
Mezőkövesd Zsóry FC I. félidő: Piscitelli – Kállai K., Lukic, Pillár, Filip – Lehoczky, Brtan, Vajda S. – Molnár G., Drazic, Purdnikov. Mezőkövesd Zsóry FC II. félidő: Tordai – Kojnok, Márkus, Beriashvili, Kotula – Nagy G. (Juhász L., 67.), Karnitski, Hudák – Babati (Tóth G., 67.), Gíber, Rédling. Vezetőedző: Kuttor Attila. 
Karcagi VSE: Fedinsinec (Fila, 46.) – Kovács D., Szabó R. (Béres, 67.), Kónya (Szentannai, 46.), Hadnagy (Ballók, 67.) – Hujbert (Bónus, 46.), Nikic – Maruscsák, Szabó L. (Szűcs D., 46.), Constantinescu (Ballók, 60.) – Kalmár. Vezetőedző: Csillag László.
Gólszerző: Prudnikov (28., 45.), Kojnok (62.), Gíber (64.), Rédling (75. - 11-esből).


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában