Helyi sport

2023.08.16. 08:00

Már csak az amerikait várják

Az ötből négy légiós már megérkezett a DVTK Hun-Therm csapatához.

Kaila Charles (legfelül) érkezésére várnak már csak a DVTK-nál

Fotó: AFP

A múlt hét elején kezdte meg a munkát a 2023/24-es évadban a DVTK Hun-Therm női kosárlabdacsapata. A piros-fehérek augusztus 7-én hat fővel startoltak, a két magyar felnőtt válogatott kosaras, Kányási Veronika, Aho Nina mellett két fiatal, Toman Petra és Fárbás Eliza állt edzésbe, valamint két új, magyar játékos, Lelik Réka és Tenyér Zsófia.

Kedd estig két játékos kivételével mindenki befutott, a szintén új igazolás, a francia Ana Tadic mellett a régiek közül az ausztrál válogatott Darcee Garbin, a montenegrói válogatott, Milica Jovanovic, a litván válogatott Monika Grigalauskyte is megérkezett Diósgyőrbe, valamint három fiatal szintén edzésbe állt, Vég-Dudás Anna, Aho Tyra és Oláh Fruzsina.

A 15 fősre tervezett keretből valószínűleg hiányzik majd a 20 éves Bacsó Zsófia, aki a jelek szerint nem csatlakozik a csapathoz. Így tulajdonképpen egy játékos érkezésére vár még a szeptember 20-i és 27-i, az angol London Lions elleni Euroliga-selejtezőre készülő Diósgyőr, Kaila Charlesra. Az amerikai irányító a mexikói nyári ligában szerepelt az elmúlt hetekben, és ott döntőt játszott csapatával, a Fuerza Regia Femenillel, ám a négy győzelemig tartó csata véget ért hétfőn, a rivális Adelitas az összesítésben 4-1-re jobbnak bizonyult. Ami azt jelenti, hogy hamarosan az utolsó játékos is befuthat.  
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában