Labdarúgás

2024.06.07. 06:00

Az egy lépés aranyat jelentene

Ezüstérmes lett az újonc bodrogközi csapat a harmadik vonalban, marad az edző a klubnál.

Egy évvel ezelőtt megnyerte a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei első osztályú bajnokságot a Cigánd SE csapata. A bodrogköziek így osztályozót vívhattak – az immár négy csoportos – NB III-ba kerülésért, ahol az ellenfelük a Hajdú-Bihar vármegyei győztes Monostorpályi SE volt. Az első felvonást az alföldiek nyerték 2-1-re, majd a cigándi visszavágón a hazaiak 2-0-ra győztek, így bejutottak a harmadik vonalba, ahonnan 2019-ben búcsúztak. A kispadon akkor még Paulik István ült edzőként (a háttérből Feczkó Tamás segítette), ám a szakembertől utána elköszöntek, és a debreceni legenda, Igor Bogdanovic kezébe adták a ,,marsallbotot", ő lett a vezetőedző.

Harminchat játékos

A keretben nagy változások történtek, ám a szakmai munkának, és a pályán nyújtott jó teljesítménynek köszönhetően az újonc cigándiak befutottak a második helyre az Észak-keleti csoportban, öt ponttal gyűjtöttek kevesebbet, mint a bajnok Putnok FC. A tényekhez tartozik, hogy – amint azt az MLSZ-nél érdeklődésünkre közölték – a CISE-nél nem adtak be licenckérelmet az NB II-re, viszont az NB III-as licenszel nem volt semmilyen probléma a 2024/2025-ös idényre vonatkozóan.

– Amikor Cigándra kerültem, és beléptem az épületbe, harminchat játékossal találkoztam – kezdte az értékelést Igor Bogdanovic. – A vezetők, a tulajdonos részéről az volt a kérés, hogy alakítsunk ki egy szerethető, jól játszó csapatot, amelynek célja a biztos bennmaradás elérése. Ugyanis senki sem szeretné azt, hogy a csapat egy év eltelte után visszakerüljön a vármegyei I. osztályba. Érdekes volt a feladat, de azt gondoltam, gondoltuk, hogy meg fogjuk tudni oldani. Sikerült kiválasztanunk a megfelelő játékosokat, akik az első perctől kezdve az utolsóig elfogadták azokat a dolgokat, amiket kérte, amit szerettem volna velük elérni, többek között azt, hogy csapat legyünk, amelyik egységes.

Csak a munkára

A szakember felsorolta a különböző statisztikai adatokat is, amik szerinte egyértelmű mutatói a munka minőségének.

– A számok nem hazudnak, a harminc mérkőzés, a pontszám, az eredmények jelzik azt, hogy sikeres szezont tudtunk együtt megcsinálni – tette hozzá. – Nyilván mindig vannak hullámvölgyek, minden bajnokság során, azonban nekünk szerencsére csak négy rossz meccsünk volt a harmincból. Ennyi mérkőzést veszítettünk el. Kikaptunk Kisvárdán 3-1-re, Egerben 4-1-re, Hatvanban 1-0-ra, illetve Tiszafüreden 3-2-re. A csoportban senkinek nem volt ennél kevesebb vesztes mérkőzése, és azt is meg kell említeni, hogy mi kaptuk a legkevesebb gólt, csupán 23-at, míg a lőtt találatok tekintetében a negyedikek lettünk. Az őszi 17 összecsapás után harmadikok voltunk, 33 pontot hoztunk, a tavaszi 13 meccsen 25 pontot, ezzel ezt a félévet nyertük. Amennyiben a két helyezést összeadjuk, és elosztjuk kettővel, akkor kettő jön ki, a végső pozíciónk, azaz megérdemelt ahol állunk, ahol zártunk. Úgy érzem, ha picivel még jobban figyelünk, jobban meg tudtuk volna szorítani a Putnokot. Tiszta szívből köszönöm a játékosok edzésmunkáját, a hozzáállást, az akaratot, gratulálok nekik, de köszönet a stábomnak, a tulajdonosnak, a vezetőknek, és klub valamennyi alkalmazottjának, mert Cigándon a háttér is kiválóan működik, nekem, és a játékosoknak csak a munkára kell koncentrálni.

Minimum ugyanolyan

Az is eldőlt már, hogy a játékosként korábban 3-szoros magyar bajnok folytatja a munkáját a bodrogközieknél.

– Örülök, hogy bíznak bennem – nyilatkozta Igor Bogdanovic. – A következő szezon csapatának kialakítása zajlik a háttérben, akik elmennek tőlünk, azok különböző okok miatt távoznak. Azon dolgozunk, hogy minimum ugyanolyan, vagy jobb szinten teljesíteni képes játékosokat hozzunk Cigándra. A következő bajnokságra a felkészülés június 17-én kezdődik el, hat hetes lesz az alapozás, jó pár edzőmeccsel, héttel-nyolccal. A célunk az lesz, hogy amennyiben tudunk, akkor érjünk el jobb helyezést, mint az idei volt. Ez az első pozíciót jelenti, jelentené, de erről most nem szeretnék többet beszélni. Biztos vagyok abban, hogy a munkánkat tudjuk még jobbá tenni, ami meg fog jelenni az eredményekben. Azt még el akarom mondani: minden vezetőnek fontos, hogy kapjanak lehetőséget saját nevelésű játékosok. Nálunk hatan játszottak a felnőttek között, ez nagy dolog. Ez a tendencia folytatódni fog, hiszen korban ez a hat srác még a 2024/2025-ös bajnokságban is ,,befér". Ez jelzi, hogy jó munka folyik nálunk az utánpótlásban, nem kérdés az együttműködés a ,,nagyokkal".

A cigándiakkal kapcsolatban további tény, hogy legutóbb 2021. május 22-én kaptak ki hazai pályán, vagyis 45 meccs óta veretlenek saját stadionjukban.

Cigándi gólok

11 gólos: Kelemen Gergő
8 gólos: Horváth Zoltán
6 gólos: Silling Máté
5 gólos: Pap Zsolt
4 gólos: Nikita Honchar, Kovács Norbert
3 gólos: Girdán Levente, Kőrizs Ákos, Motkó Benjámin
2 gólos: Misák Sándor
1 gólos: Tóth Ádám, Vass Otto

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában