Labdarúgás

2024.06.23. 16:40

DVTK: az ősi ellenség megvette a kapust

Az U21-es válogatott Tóth Balázs a Nyíregyháza SFC labdarúgója lett.

Tóth Balázs (jobbra) egy fél éven át volt a DVTK játékosa

Fotó: Dömötör Csaba

Megvan az ötödik távozó is a DVTK NB I-es labdarúgócsapatánál: a 2004-es születésű kapus, Tóth Balázs a rivális, az élvonalba most feljutott Nyíregyháza SFC együttesénél folytatja pályafutását. Az U21-es válogatott játékos az idén január elején lett a piros-fehérek játékosa, az NB II-es KolorCity Kazincbarcika gárdájától érkezett, és megszerzését a diósgyőriek akkori szakvezetője, Kuznyecov Szergej szorgalmazta. Ám miután a DVTK kifizette a labdarúgó kivásárlási árát, – honlapunk információja szerint 40 ezer Eurót kért az elengedéséért a Barcika, – Tóth Balázs az élvonalbeli csapatban nem kapott bizonyítási lehetőséget, részben azzal összefüggésben, hogy a tavaszi rajt előtt menesztették azt, aki az átigazolásáért lobbizott.
A fiatal kapusnak tavasszal végül annyi jutott a DVTK-nál, hogy 5 alkalommal nevezték NB I-es bajnokira, de mindannyiszor csak a cserepadra került, az élvoalban nem tudott bemutatkozni, a KolorCity Kazincbarcika SC együttesével kötött kooperációs szerződés keretében, tavasszal 10 NB II-es bajnokin állt a gólvonalon. 
A DVTK bejelentése szerint ,,jelentős haszonnal” értékesítették a kapus játékjogát a szabolcsi gárdának. Honlapunk információja szerint Tóth Balázs szerződésében szerepelt egy kivásárlási ár, arra az esetre, ha nem véd bizonyos számú élvonalbeli meccsen a kapus, ez az összeg 120 ezer Euró volt, és mivel egy bajnokin sem kapott lehetőséget, ezt az összeget fizeti érte a Nyíregyházi SFC. Vagyis 80 ezer Eurót kereshet az U21-es válogatott átengedésén a diósgyőri klub.
A nyíregyházi gárdának azért érte meg kivásárolni a 2004-es születésű kapust, mert amennyiben játszatják, akkor a fiatal percek termelésében több száz millió forintot hozhat a klubnak. A szabolcsi csapat közleménye szerint 3 éves szerződést kötöttek a hálóőrrel. 

Játékosmozgás

A DVTK együttesétől Tóth Balázs előtt hivatalosan négy játékos távozott: a lejárt szerződésű Csirmaz István, az NB II-es Mezőkövesd Zsóry FC játékosa lett, kölcsönjátéka után a brazil Pernambuco játékjogával újra az ukrán PFK Lviv gárdája rendelkezik, Szabó Levente a kölcsönjátéka után a német másodosztályban szereplő Braunschweig labdarúgója lett, míg Bokros Szilárd a szlovák élvonalban szereplő FC Kosicénél folytatja pályafutását, kölcsönben.
A diósgyőrieknél érkező oldalon eddig a 19 éves középpályás, Herbák Máté szerepel, illetve péntektől a piros-fehérekkel készül a montenegrói csatár, a 24 éves Marko Rakonjac, valamint 23 esztendős horvát kapus, Karlo Sentic (utóbbi két játékos szerződtetését még nem jelentették be a DVTK-nál).
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában