Jégkorong

2024.06.14. 14:50

Korda György és a Reptér

A híres és száguldó sláger után szabadon: a Maciknál távozik és érkezik, itt mindenféle ember

Vokla Roland a diósgyőrieknél folytatja pályafutását

Fotó: MJSZ

Mennek és jönnek a hokisok a Maciknál, ennek jegyében alakul az Erste Ligában szereplő gárda kerete. A klub bejelentette, hogy a piros-fehéreknél folytatja pályafutását Vokla Roland. A 28 esztendős, 24-szeres magyar válogatott hátvéd a legutóbbi szezonban a Hydro Fehérvár AV19 csapatában szerepelt, de karrierje során már 341 Erste Liga és 53 szlovák élvonalbeli mérkőzésen is jégre lépett.

Az osztrákoknál is

Vokla Roland Székesfehérváron kezdte karrierjét, végigjárta a korosztályos együtteseket és rendszeresen tagja volt az utánpótlás válogatottaknak. A székesfehérvári klub felnőtt csapatában a 2015/2016-os idény során mutatkozott be, majd a következő évad előtt a MAC Budapest csapatához igazolt. Itt bajnoki címet szerzett az Erste Ligában és szlovák bajnokságban is szerepelt, ahol többször jégre lépett a DVTK Jegesmedvék ellen is. 2019-ben a DEAC csapatához írt alá, ahol négy szezont töltött és kétszer megnyerte a Magyar Kupát. Utolsó debreceni szezonja végén hazatért a Hydro Fehérvár AV19 csapatához és 9 ICEHL meccs után szerződést hosszabbított velük. A legutóbbi évad során 24-szer szerepelt az osztrák központú bajnokságban, valamint 13 mérkőzésen a FEHA19 Erste Ligás csapatában. 

Jégkorong: a szerződéssel rendelkezők 

Miskolczi Márk, Vojtkó Mátyás, Lövei Dávid, Szirányi Bence, Szalay Boldizsár, Alexander Shkrabov, Simon Szathmáry, Tomás Vosvrda, Praták Dávid, Csíki Hunor, David Bartos, Vladislav Kuleshov, Farkas Márton, Rétfalvi Kristóf, Vokla Roland.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában