Labdarúgás

2024.07.23. 19:53

A DVTK fizethetett, eltüntette a kizárást

A diósgyőri klub közleménye szerint a FIFA már nem korlátozza az átigazolásaikat.

A DVTK közleménye alapján Sentic (feketében) is bevethető a Paksi FC ellen

Fotó: NSO/Kovács Péter

Közleményt adott ki a DVTK NB I-es labdarúgócsapata, amelyben az szerepel, hogy pályára léphetnek a csapat új játékosai a vasárnap 18.50-kor kezdődő DVTK – Paksi FC bajnoki mérkőzésen a 2024/25-ös évad nyitányán, ,,ugyanis nincs már érvényben a FIFA a klubot az átigazolásokból kizáró határozata”.
Mint ismert: a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) azért zárta ki az átigazolásból a klubot, mert a csapat volt vezetőedzője, Kuznyecov Szergej a FIFÁ-hoz fordult, ugyanis a klub azok után, hogy január végén felbontotta a 2026. június 30-ig érvényes szerződését, egyetlen hónapot sem szándékozott kifizetni neki, és így próbálja a 29 havi járandóságát, illetve annak egy részét megszerezni. 
A felek közötti vita nem zárult le, a FIFA elsőfokú, a DVTK-t az átigazolásokból kizáró határozatát elméletileg csak úgy hatástalaníthatta a klub, hogy vagy kifizette Kuznyecov Szergejnek a több mint 100 millió forintos követelését, vagy esetleg ügyvédi letétbe helyezte az összeget.
A DVTK által kiadott közleményben Bajúsz Endre, a diósgyőriek sportigazgatója ezt nyilatkozta: ,

A nemzetközi labdarúgó szövetség döntése értelmében már a vasárnapi idénynyitó mérkőzésen pályára léphetnek nyári igazolásaink a klubunk és Kuznyecov Szergej között fennálló jogvitától függetlenül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában