Labdarúgás

2024.07.27. 12:00

DVTK: ők kezdhetnek, hiányozhatnak, ennyi játékost igazolhatnak még

A nyolc teljesen új fiúból négyen a kezdőcsapatba is bekerülhetnek a DVTK-nál a Paksi FC elleni nyitányon.

Marko Rakonjac (pirosban) a felkészülési meccseken szerzett gólokkal hívta fel magára a figyelmet

Fotó: Vajda János

A labdarúgó NB I 1. fordulójában vasárnap 18.50-től Diósgyőri VTK – Paksi FC mérkőzést rendeznek a diósgyőri stadionban.

A piros-fehérek keretéhez ezen a nyáron 12 játékos csatlakozott,  négyen az utánpótlásból kerültek fel (Fekete V., Komlósi, Ferencsik B., Derényi), nyolcan pedig más kluboktól érkeztek. Utóbbiak közül négyen helyet kaphatnak az évad első meccsének kezdőcsapatában.

A felkészülés során

A DVTK-ban a felkészülési meccsek során összesen 32 játékos lépett pályára, négyen közülük már nem tagjai a keretnek (Farkas D., Demeter M., Baco, Stephen), egyikük pedig még nem (Gluscevic – róla még később). A DVTK által közzé tett, jelenlegi 30 fős keretből a fiatal kapus, Derényi, a műtétje után rehabilitációt végző Popadiuc, és több hónapja sérüléssel bajlódó Acolatse egy edzőmeccsen sem lépett pályára, az egyszer becserélt kapusból, Danilovicból sem igen lesz alapember, és mivel a bajnoki múlt szombati főpróbája helyett két fiatalt, Komlósit és Ferencsik B.-t is az NB II-es kooperációs partnerhez, a KolorCity Kazincbarcika SC-hez küldték le játszani, így nagy szerepre egyelőre ők sem számíthatnak az első csapatnál.
A további 24 labdarúgó közül Jurek és az egyik új fiatal, Herbák a hónap elején megsérült, mindkettőjük bokaszalag húzódással bajlódik, és emiatt csak szeptember második felében léphetnek pályára. 
Van még egy légiós, aki bár a DVTK-val készül, több mint két hete, de szerződtetését még nem jelentették be: a montenegrói, 23 éves Nikola Gluscevic az NB III-as és az első csapat között ingázik majd – a DVTK sportigazgatójának, Bajúsz Endrének a szavai szerint – és ha a DVTK tartalékban bizonyít, akkor bármilyen jövője lehet.

Az abszolút új játékosok közül Marko Rakonjac kerülhet be a kezdőbe, már csak azért is, mert poszt alternatívája, Edomwonyi egy hete nem volt bevethető, Varga Zétény fiatal játékosként azért, mert a Jurek sérült, Mohammed Rharsalla azért, mert bal oldalon Acolatse hónapok óta hiányzik, Sinisa Sanicanin azért, mert kényszer bal oldali védőként más nem nagyon jöhet szóba. Kapusposzton Sentic talán szóhoz jut, Uros Drezgic és Huszár Marcell kezdőként való szerepeltetése meglepetés lenne.

Úgy tudjuk, hogy a DVTK még szeretne igazolni, három játékossal is tárgyalásban állnak, akik közül kettővel közelinek tűnik a megegyezés. Az biztos, hogy bal oldali védőre nagy szüksége lenne a piros-fehér gárdának, de erre a posztra alapesetben sem könnyű játékost találni, nem, hogy azok után, hogy minden országban gőzerővel készülnek a csapatok a bajnokságra, vagy már el is kezdték a küzdelmeket.

A DVTK évad premierje iránt szokásosan élénk az érdeklődés, több mint 2000 bérletet értékesített eddig a piros-fehér klub, péntek estig az eladott jegyekkel együtt összesen 4500 hely talált gazdára a stadionban, és ebből kiindulva 6-7000 nézőre számít a rendező klub. Ezen információk alapján kérdéses, hogy a szintre napra pontosan egy évvel ezelőtti, 2023. július 29-i nyitányon, a Puskás AFC elleni hazai bajnokin – amelyet a vendég felcsútiak nyertek meg 1-0-ra – összejött 7579 fős nézettséget sikerül-e túlszárnyalni. 

Várható kezdő

A DVTK várható kezdőcsapata: Odyntsov – Gera, Lund, Szatmári, Sanicanin – Holdampf, Vallejo – Varga Z., Pozeg Vancas, Rharsalla – Rakonjac. 
A lehetséges cserék:  Sentic, Bárdos, Drezgic, Chorbadzhiyski,  Bényei, Klimovich, Kampetsis, Feuillassier, Huszár, Edomwonyi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában