Labdarúgás

2024.07.24. 12:00

NB III rajt: megismételnék a bajnoki címet

Ezúttal is az első helyet célozza meg a Putnok FC NB III-as labdarúgócsapata.

Újra a bajnoki cím megszerzéséért száll harcba a Putnok FC

Fotó: PFC

A Putnok FC labdarúgócsapata ezen a héten vasárnap, 17.30-tól, a labdarúgó NB III Észak-keleti csoportjában hazai környezetben kezdi az új évadot, a Diósgyőri VTK tartalék F4R gárdája ellen. A csoport tavalyi bajnoka osztályozón maradt le az előrelépésről, az NB II-ről, és ezek után a nyáron viszonylag nagy volt a mozgás náluk, hiszen a 21 fős keretükből tízen távoztak. Mivel 9 új labdarúgó érkezett, így 20 játékosa van az eddigi szakvezetőnek, Szala Ákosnak. 
Arról már beszámoltunk, hogy Vattay, Szabó K., Kovács D., Papp, Mészáros, Komári és Dobrovolszki távozott, ez a kontingens azóta három fővel gyarapodott, Juhos az NB III-as Füzesabonyi SC-hez, Sztankó a szintén harmadosztályú Majosi SE-hez igazolt, míg arról, hogy Gulyás hol folytatja, egyelőre nem lehet pontosat tudni.
A már korábban bejelentett érkezők, Bán, Kercsó, Végső, Jónyer, Slakta, Máris után az is kiderült, hogy két középpályás, Nagy Gergő és Tóth Levente is a Putnok FC-nél folytatja – előbbi, a 20 éves futballista a Budafoki MTE NB II-es gárdájától érkezett, utóbbi a 18 esztendős fiatal a Budapest Honvéd utánpótlásából – míg a Csiki Norbert, a 26 éves védő, aki korábban volt a putnokiak labdarúgója, az NB III-as Karcagi SE-től tért vissza.

Ismételni

– Kétségtelen, hogy volt játékosmozgás, ami nyáron általában nagyobb létszámú, és valamilyen szinten természetes is. Azok választottak más utat, illetve mi azoknak szerettünk volna másik lehetőséget adni, akik nálunk nem tudtak meghatározóvá válni. A sztenderdnek nevezhetők közül ketten távoztak, Vattay és Mészáros, de szerintem tudtuk őket pótolni. Az új játékosok egyelőre azt bizonyították, hogy erősítést jelentenek. Persze az egymás megismerésével folyamatosan fejlődik a csapat, próbáljuk az erősségeket kidomborítani, a gyengeségeket pedig fejleszteni. A cél az, hogy elsőként hajtsuk végre azt, hogy két egymást követő évadban bajnoki címet szerzünk. Ha jól tudom, ilyenre nem nagyon volt példa ebben az osztályban – nyilatkozta Szala Ákos, a Putnok FC edzője, aki arra a kérdésre, hogy az új játékosok erős konkurenciát jelentenek-e a maradók számára, így folytatta: – A keretünk mélysége jobb, megnőtt a variációs lehetőségek száma, több olyan játékosunk is van, akik a cserepadra kerülnek ugyan, de a kezdőben bármikor helyet kaphatnak. Szerintem a csapat előnyére válhat, hogy megfelelő harc lesz a posztokért. 
A 20 fős létszámmal kapcsolatban arról beszélt Szala Ákos, hogy ennek elégnek kell lennie, hiszen hétközi meccsek alig lesznek, és azzal együtt, hogy Arday és Váradi sérülés miatt csak később kapcsolódik be a munkába, erős csapatot tudnak majd kiállítani. 
 

És, hogy kik lehetnek majd a riválisai a bajnoki címre törő putnokiaknak?

– Ezt nem lehet előre megmondani, ez majd a 8-10. forduló környékén látszódik. A lényeg, hogy mi élcsapat legyünk. A 16-os mezőnyben 15 konkurensünk lesz, mindenki azért indul el a bajnokságban, hogy minél jobban szerepeljen, minőségi csapatok szerepelnek az Észak-keleti csoportban – mondta Szala Ákos, aki arra a kérdésre, hogy mire számít a nyitányon, így felelt: – A DVTK második számú csapata fiatal játékosokból áll, biztos, hogy jól akarják kezdeni ők is a bajnokságot, de mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy hazai pályán, Putnokon tartsuk a 3 pontot. 

A Putnok FC keretéről
Távozott (10 fő): Vattay Márton (Kecskeméti TE), Szabó Kornél (Karcagi SE), Kovács Dávid (Csepel UFC), Papp Máté (Ózd-Sajóvölgye), Mészáros Dávid (FC Nagykanizsa), Komári György (Ózd-Sajóvölgye), Dobrovolszki Jenő (?), Juhos Dávid (Füzesabonyi SC), Sztankó Dávid (Majosi SE), Gulyás Márk (?).
Maradt (11 fő): Pápai Krisztián, Mrva Patrik, Tordai Balázs, Nemes Milán, Korbély Kristóf, Pócsik Botond, Boros Gábor, Lőrincz Attila, Galacs Erik, Arday Dominik, Váradi Ádám.
Érkezett (9 fő): Bán Gergő (Erzsébeti SMTK, középpályás, 18 éves), Kercsó Bence (Iváncsa KSE, középpályás, 26 éves), Végső Előd (Credobus-Mosonmagyaróvár, védő, 23 éves), Jónyer Kristóf (Füzesgyarmati SK, középpályás, 21 éves), Slakta Balázs (Credobus-Mosonmagyaróvár, kapus, 29 éves), Máris Dominik (Credobus-Mosonmagyaróvár, középpályás, 24 éves), Nagy Gergő (Budafoki MTE, középpályás, 20 éves), Csiki Norbert (Karcagi SE, védő, 26 éves), Tóth Levente (Budapest Honvéd, középpályás, 18 éves).
Próbajátékon volt: Abért Márton (Gödöllői SK), Tóth Dávid (Pénzügyőr SE), Almomani Nathaniel (Eger SE).
A Putnok FC felkészülési mérkőzései
Június 29. (szombat), 18.00: Diósgyőri VTK (NB I) – Putnok FC 5-0 (3-0)
Július 3. (szerda), 17.00: Budafoki MTE (NB II) – Putnok FC 1-0 (1-0)
Július 6. (szombat), 11.00: Putnok FC – Cigánd SE (NB III) 3-0 (3-0)
Július 13. (szombat), 15.00: Soroksár SC (NB II) – Putnok FC 0-0 
Július 17. (szerda): Putnok FC – Diósgyőri VTK tartalék F4R (NB III) - elmaradt
Július 21. (vasárnap), 16.00 (zárt kapus): Putnok FC – Kecskeméti TE tartalék (NB III) 2-1 (2-0)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában