Labdarúgás

2024.07.25. 09:02

NB III rajt: nem játszottak annyit, de nem hivatkoznak erre

A Termálfürdő FC Tiszaújváros NB III-as labdarúgócsapata a tavalyi 6. helyénél jobbat remél.

A Tiszafüred ellen kezd a Tiszaújváros

Fotó: TFCT

A Termálfürdő FC Tiszaújváros labdarúgócsapata ezen a héten vasárnap megkezdi szereplését az NB III Észak-keleti csoportjában, a 2024/25-ös évadban. A sárga-kékek a nyitónapon, hazai környezetben a Facultas-Tiszafüredi VSE gárdáját fogadják, 17.30-tól.
Az újvárosiak kerete jelenleg 20 fős, azok után, hogy nyáron heten távoztak és négyen érkeztek. Előbbiekkel kapcsolatban arról már korábban beszámoltunk, hogy Hrabina, Cseh, Géringer, Valkay és Bussy máshol folytatja, rajtuk kívül elköszönt Csúri Bence, aki Ausztriában, tervei szerint egy amatőr csapatban folytatja a focit, míg Bydzila Antonról még ennyit sem lehet tudni, csak azt, hogy már nem a Termálfürdő FC Tiszaújváros játékosa. 
A felkészülés elejétől a csapattal van, és a keret tagja, Butor, Tóth B., és Orosz D. Utóbbi mellett egy másik újvárosi fiatal is a felnőttekkel készült, de Jávorszki már visszatért az utánpótlásba, az U18-as együtteshez. Varjas László egy vargabetű leírása után marad a TFCT-nél, azok után, hogy az évadot Szentlőrincen kezdte próbajátékkal, egy kis idő után viszont visszacsatlakozott a tiszaújvárosi gárdához.
Teljesen új játékos a dél-borsodiaknál Czinanó Antal kapus, aki 26 éves, és az NB II-be most feljutott Békéscsaba 1912 Előre gárdájától érkezett.

Még nem teljes

A Vitelki Zoltán edző irányított együttesben több labdarúgó is pályára lépett a felkészülési mérkőzések során, és közülük lehet, hogy lesz olyan, akit szerződtet a klub.
– A keret még nem tekinthető véglegesnek, várható még változás, elsősorban az érkezők sora gyarapodhat, hiszen több játékosokkal, illetve menedzserrel is tárgyalásban állunk – mondta Vitelki Zoltán, a Termálfürdő FC Tiszaújváros edzője, akit az idei célokról is kérdeztünk. – A tavalyi helyezésünkkel, a 6. hellyel elégedettek voltunk, és az lenne az igazi, ha ezen a pozíción javítani tudnánk, előrébb lépnénk. A cél az, hogy jobban szerepeljünk.

Az edzőnek szóba hoztuk a felkészülést, azt, hogy meglehetősen kevés meccset játszottak.
– Nem úgy alakult minden, ahogy szerettük volna – mondta Vitelki Zoltán. – Létszámhiánnyal is küzdöttünk, de mindig próbáltunk alkalmazkodni az aktuális helyzetekhez, és ahhoz képest a munkát elvégezni, minőségi munkát végezni. Az edzőmeccsek tekintetében, nem játszottunk annyit, különböző okok miatt, amennyi szükséges lett volna, de erre nem fogunk hivatkozni a bajnokság során.

És, hogy mi a cél a hazai premier során?
– A nyitányon egy erős csapat ellen játszunk, a Tiszafüred a tavasszal megmutatta, hogy jó minőséget képvisel, és várhatóan az egész évadjuk is eredményesebb lesz, mint a tavalyi volt. Ám nekünk a bemutatkozás során nem lehet más célunk, mint a győzelem megszerzése, ennek elérése fogunk törekedni – jelentette ki a tiszaújvárosiak szakvezetője.

A Termálfürdő FC Tiszaújváros keretéről
Távozott (7 fő): Hrabina Alex (Kisvárda MG), Cseh Norbert (Nyíregyháza SFC, kölcsönből vissza), Géringer László (Ausztria, amatőr csapat), Valkay Richárd (Eger SE), Bussy Dávid (Mezőkeresztes VSE), Bydzila Anton (?), Csúri Bence (Ausztria, amatőr csapat).
Maradt (16 fő): Nagy Dávid, Lőrincz Patrik, Hornyák Zalán, Vitelki Balázs, Farkas Marcell, Tóth Simon, Papp Ferenc, Bökönyi Adrián, Varjas László, Ivánka Patrik, Bencsík Dávid, Lehóczki Balázs, Kollár Márton, Elek Mátyás, György Kristóf, Skripek Dávid.
Érkezett (4 fő): Butor Levente (Debreceni VSC utánpótlás, középpályás, 17 éves), Tóth Borisz (BFC Siófok, középpályás, 22 éves), Orosz Dániel (FC Tiszaújváros utánpótlás, középpályás, 17 éves), Czinanó Antal (Békéscsaba 1912 Előre, kapus, 26 éves).
Próbajátékon volt (5 fő): Schrankó Levente (Budapest Honvéd utánpótlás, kapus, 19 éves), Rajsli Tamás (Körösladányi MSK, támadó, 19 éves), Ur Dániel (Nyíregyháza SFC utánpótlás, védő, 18 éves), Torkos Máté (FC Sényő, középpályás, 22 éves), Tóth Zsombor (DVTK tartalék F4R, támadó, 18 éves).

A Termálfürdő FC Tiszaújváros felkészülési mérkőzései

Július 6. (szombat), 11.00: Gesztely FC (vármegyei I.) – Termálfürdő FC Tiszaújváros 0-6 (0-4)

Július 10. (szerda), 17.00: Termálfürdő FC Tiszaújváros – Békéscsaba 1912 Előre (NB II) – elmaradt 

Július 13. (szombat), 10.00: Termálfürdő FC Tiszaújváros – DVTK tartalék F4R (NB III) 2-1 (2-0)

Július 20. (szombat), 9.30: Gesztely FC (vármegyei I.) – Termálfürdő FC Tiszaújváros 0-2 – 45 perces

Július 20. (szombat), 11.30: Füzesabonyi SC-Erőss Út (NB III) – Termálfürdő FC Tiszaújváros 1-1 – 45 perc


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában