EUG

2024.07.17. 16:06

Nem rágörcsölni, a legjobb formát nyújtani

Az Európai Egyetemi Játékokon péntektől a strandröplabdázók is szóhoz jutnak.

Barna Gréta és Papp Bernadett

Fotó: ME

A Miskolci Egyetemet képviselő Barna Gréta és Papp Bernadett is ott lesz a Debrecen-Miskolc közös rendezésű Európai Egyetemi Játékok július 19-23-a között megrendezendő strandröplabda tornáján, melyen a legjobb formájukat hozva, szeretnék magukat igazán jól érezni. 

– Ugyanúgy készültünk erre a megmérettetésre mint, ahogyan a többi versenyre is – fogalmazott Barna Gréta. – Azaz voltak erőnléti edzéseink, illetve labdás gyakorlásaink is a homokban. A vetélytársak között vannak ismerős játékosok is, az ő stílusukat valamennyire már ismerjük. A strandröplabdások többségét persze most fogjuk megismerni és kiismerni a meccsek folyamán. A Miskolci Egyetem sportközpontjában kialakított új strandröplabda-létesítmény igazán fantasztikus lett. A pályák minősége kiváló, egy ilyen európai szintű versenynek tökéletes helyszínt biztosít. Természetesen mi is, mint mindenki más, minél jobb helyen szeretnénk végezni a mezőnyben, de nem akarunk nagyon rágörcsölni, inkább arra törekszünk majd, hogy jól érezzük magunkat a verseny ideje alatt.

Papp Bernadett a következő gondolatokat fogalmazta meg: 

– A felkészülésben semmi különleges nem történt, az eddig jól bevált módszert folytattuk, annyi különbséggel, hogy terem helyett homokban tréningeztünk. A vetélytársakról nem nagyon tudunk semmi konkrétat, csak azt, hogy sokkal magasabb szinteken játszanak, mint mi. Izgalmas és új élmény lesz külföldiek ellen játszani, hiszen eddig csak országos versenyeken tudtunk indulni. Konkrét céljaink nincsenek a helyezés szempontjából, viszont arra törekszünk, hogy a legjobb formánkat tudjuk nyújtani ez alatt a pár nap alatt. Mindent megteszünk azért, hogy méltó módon képviseljük a Miskolci Egyetemet.

A férfiaknál

A Miskolci Egyetem vadonatúj Strandröplabda-központja a Körcsarnok mellett található, ide a szurkolók számára ingyenes a belépés. A férfi strandröplabda tornán a Miskolci Egyetem is képviselteti magát. Komlósi Márk és Fenyvesi Dániel a középmezőnyt célozta meg, ahol mindent megtesznek majd a tisztes helytállásért. 

– A felkészülésünk nem volt éppen ideális, hiszen nem tudtunk együtt edzeni, viszont nekem szerencsére lehetőségem volt homokon mozogni, illetve versenyezni ebben az időszakban – tudtuk meg Komlósi Márktól. – Szóval még, ha az összhang nem is lesz tökéletes az elején, mindketten versenyképes állapotban várjuk a rangos eseményt. A mezőny erejét csak az előző évek versenyeiből tudjuk megtippelni. Ez alapján azt mondanám, hogy biztos nem lesz könnyű dolgunk, mert ellenfeleink nagy része feltehetően egész évben homokon edz. Az új egyetemi létesítmény úgy gondolom hiánypótló a régióban, remélem, hogy ennek köszönhetően fejlődésnek indulhat ez a szakág a MEAFC keretein belül és kívül is. A tényeket ismerve, nem lehet azt mondani, hogy a mezőny elejére várjuk magunkat, de egy jó napot kifogva bárkinek okozhatunk fejtörést. Mindent megteszünk tisztes helytállásért, magunk között a középmezőnyt „lőttük be” célként.

Fenyvesi Dániel így foglalta össze várakozásait:

– Mivel én az U22-es röplabda Európa-bajnokságon szerepeltem, a közös gyakorlás elmaradt. Szerencsére társammal külön-külön utakon is formában tudtuk tartani magunkat. Nívós, egyben erős mezőnyre számítok. Korábban több híres strandröplabdás is megfordult már az EUG-n, ez most sem lesz másként. Az új létesítmény a MEAFC-nak és Miskolc városának is nagy előre lépést jelent, ezúttal is bizonyítva érdeklődésüket a folyamatos fejlődés felé. Nagyobb célt nem tűztünk ki a hazai EUG előtt, hiszen rendkívül friss még nekünk is az egész. Azt viszont biztosra veszem, hogy mindent megteszünk a lehető legjobb eredmény érdekében.

Komlósi  Márk és Fenyvesi Dániel
Fotó: ME

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában