Helyi sport

2024.08.29. 09:53

A jövő héten csatlakozik a vezetőedző

Nyolc nap múlva játssza az évad első felkészülési mérkőzését a barcikai férfi röplabdacsapat.

Konditermi felkészülési is színesíti a barcikai röplabdások programját

Fotó: VRCK

A GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapata augusztus első hétfőjén kezdte meg a felkészülést a 2024/25-ös szezonra, de a magyar válogatott Európa-bajnoki selejtezője miatt nem teljes létszámban. 

A válogatottnál

Olyannyira nem, hogy nemzeti csapattal készülő három játékoson, Cziczlavicz Dávidon, Kiss Mátén és Péter Benedeken kívül Toronyai Miklós vezetőedző sincs a kerettel, mert a válogatott segédedzőjeként dolgozik. Igaz, már nem sokáig, mert a magyar együttes – azok után, hogy az Eb-selejtező A-csoportjának 1. fordulójában, hazai környezetben, Érden kikapott 3:0 (13, 20, 18)-ra Dániától (a meccsen Kiss M., Cziczlavicz és Péter B. is csereként jutott szóhoz) – csütörtökön 17.00-tól Törökország vendége lesz, ami után lezárul a válogatott nyári programja. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a jövő héttől mindenki munkába áll a Vegyésznél, mert bár Toronyai Miklós visszatér, de a barcikaiak három válogatott játékosa a jövő hétre pihenőt kap, és az első hivatalos edzőmeccsen, a jövő héten pénteken, a szlovák TJ Slavia Svidník elleni idegenbeli találkozón még nem szerepelnek.
A GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika szakmai munkáját egy rövid ideig még a Vass Renátó másodedző és Dudás Tamás erőnléti edző alkotta duó irányítja, a sárga-kékek velük vettek részt tegnap, a Debreceni EAC-cal közösen tartott hajdúsági edzésen, amelyet a szomszéd vármegye élvonalbeli együttese ezen a héten pénteken viszonoz, ekkor ők érkeznek Barcikára.

Öt hét múlva

A bajnoki rajtra öt hét múlva kerül sor, 12 csapatos férfi Extraligában október 4-én, 19.00-tól játssza első meccsét a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika, Miskolcon, ugyanis a szintén élvonalbeli MEAFC-Miskolc lesz az ellenfelük az 1. fordulóban. 
A tervek szerint a felkészülés során a a barcikaiak először a szeptember 14-15-i hétvégén tudnak kiállni komplett csapattal, ekkor a Szlovákiában található Eperjesre látogatnak, ahová a házigazda, VK Mirad Unipo Presov gárdája hívta meg őket egy tornára. Egy héttel később a Vegyész rendez tornát, Kazincbarcikán, ahol az eperjesi együttesen kívül még a Pénzügyőr SE gárdáját fogadják. 

A keretről

A barcikai csapat tavalyi keretéből hatan távoztak: az ukrán Bohdan Velicsko, az azeri Roman Gurszkij, a cseh Jan Jirasek, aki a belga Waremme Volleyhez igazolt, Bibók Balázs, aki az osztrák VCA Amstetten csapatánál folytatja pályafutását, valamint két fiatal, akik közül Toma Ádám a Debreceni EAC, míg Molnár Vajk a MEAFC-Miskolc játékosa lett. Az érkező oldalon négy röpis található, a 20 éves center, Kisházi Valentin a Dunaújvárosi KSE-tól érkezett, a 21 éves bolgár feladó, Borislav Nikolov a Deya Voolley-tól, a 25 éves brazil szélső ütő, Davi Luiz Durigon Pozzobon a Vidux-Szegedi RSE-től, míg 17 esztendős center, Melher Milán a barcikaiak utánpótlásából. 

A GP-VRCK kerete

A GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapatának 2024/25-ös kerete
Feladók: Borislav Nikolov, Óhidi Richárd.
Átló: Miklósi-Sikes Zétény.
Szélső ütő: Fecske Szabolcs, Péter Benedek, Péter Márton, Davi Pozzobon.
Centerek: Cziczlavicz Dávid, Garan Bálint, Kisházi Valentin, Melher Milán.
Liberók: Csordás László, Kiss Máté.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában