Helyi sport

2024.08.23. 08:00

Benéznének az igazi Mikuláshoz is

Pátrovics Géza a 21. masters világbajnokságára utazik majd szeptember elején.

Az idén Finnországban randevúznak a világ szenior (35 évnél idősebb) súlyemelői, ugyanis szeptember 5. és 14. között Rovaniemiben rendezik meg a 2024-es világbajnokságot. Magyar küldöttség gyakorlatilag mindig elutazik az idősebb korosztály legjelesebb eseményére, mint ahogy jobbára ott van a vébén Pátrovics Géza, a Kazincbarcikai VSE edzője is. A 70. életévét nemrégiben betöltő barcikai sportember most négy másik klubtársával képviseli majd a borsodi színeket: Kovácsné Fábián Mária a W45-ös mezőnyben, az 59 kg-ban indul, Póti Árpád az M55-ösöknél a 96 kilogrammban, Hornyák József az M60-ban a 73 kilósok, Nagy Gyula szintén az M60-ban a 96 kg-osoknál.

Csökken a korral együtt

– Jómagam egyelőre az M70-ben, a 61 kg-ban vagyok nevezve, azonban szeretném magam áttetetni a 67 kilogrammos súlycsoportba, mindezen módosítást szeptember 2-ig lehet kérni, bejelenteni a szabályok szerint – nyilatkozta a boon.hu-nak Pátrovics Géza, aki az országban, masters vonalon az egyik ,,legnagyobb név"-nek számít. A korábbi felnőtt 47-szeres magyar válogatott, Eb-4. helyezett emelő eddig húsz masters világbajnokságon állt dobogóra, 16-szor volt világbajnok, 3-szor ezüstérmes, 1-szer bronzérmes. – A 67 kilóban heten leszünk, és a tisztes helytállás a célom. Hetven éves lettem, ezzel, az öregedéssel együtt kell élni, sajnos nem fiatalodunk, bár, abba a korosztályba, amelybe a masters vonalon most beléptem, fiatalnak számítok. A korral együtt a teljesítmény, a teljesített kilók is csökkenek, de a folyamatos sportolás segít abban, hogy egészséges maradjak. Három másik KVSE-s férfi klubtársammal kapcsolatban azt el kell mondani – mert lehet, kevesen tudják –, hogy annak idején mindannyian emeltek a DVTK súlyemelő szakosztályában. Finnországban még semmilyen versenyen nem vettem részt, Rovaniemi nem a legmelegebb hely, és bár sok kulturális programot nem tervezünk, megnéznénk az ,,északi fény"-t, illetve az igazi Mikulás otthonát, rezidenciáját. Ezek ott helyben a legnagyobb túristacsalogató attrakciók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában