Helyi sport

2024.08.21. 09:25

Csehországban versenyzett, Barcelonára fókuszál

Lehmann Bence féltávú ironman versenyen állt rajthoz Csehországban.

Lehmann Bence

Fotó: Magánarchívum

Lehmann Bence, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub sokszoros magyar bajnoka a top 15-ben fejezte be a küzdelmet a csehországi Hradec Kralove városában, augusztus 18-án, vasárnap először megrendezett Ironman 70.3 versenyen. 

– Az 1900 méteres úszás után Bence harmadikként jött ki a vízből – tudtuk meg Lehmann Tibortól, a tiszaújvárosiak elnök, vezetőedzőjétől. – A 90 kilométeres kerékpározást a 9-10. helyen fejezte be, 43,8 kilométer/óra átlagot tekert. Sajnos, bolyozásért kapott egy büntetést, ami 5 perc állást jelentett a büntetőzónában. Megjegyzem, 4 perccel szállt le a sor előtt, ahol megkapta a lapot. Ez ilyen, kicsit hasonlít a gyaloglásra, ahol előbb-utóbb mindenki lapot kap. A 19. helyről kezdte a 21 km-es futást, kicsit talán mélyponton, így igazán a táv második felében indult be, és a 13. helyig jutott. Nem vagyunk csalódottak, mert igazán edzőversenynek szántuk ezt az erőpróbát, és Bruce Willisnek a Die Hard című filmben tett mondta után szabadon: „voltak jó pillanatai”. Távolabbi célverseny az október 6-i, barcelonai teljes távú Ironman-Calella, ahol ki nem mondott cél: első magyarként 8 órán belül célba érkezni.

Végeredmény
Férfiak: 1. Leonard Arnold (német) 3:38:09 óra, 2. Andreas Dreitz (német) 3:41:45, 3. Bastia Peitersen (dán) 3:42:22, …13. Lehmann Bence (magyar) 3:54:43.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában