Labdarúgás

2024.08.03. 19:24

DVTK: megvan az első vereség

Kétgólos vereséget szenvedett Fehérváron a diósgyőri labdarúgócsapat.

Kétgólos vereséget szenvedett a Fehérvár FC otthonában a DVTK (fehérben)

Fotó: Szabó Miklós

A labdarúgó NB I 2. fordulójában, szombaton délután a Diósgyőri VTK együttese a Fehérvár FC vendége volt. A két csapat legutóbb ez év május 18-án játszott ugyanitt egymás ellen, az akkori 0-0-s eredmény a hazaiak számára volt kedvezőtlen, ugyanis emiatt elbukták a bronzérmet. Ám ennek ellenére nemzetközi kupaszereplők lettek, a bajnoki 4. helyükkel, és szerdán a Konferencia Ligában, az azeri Sumqayit elleni, ugyancsak gól nélküli döntetlennek kiharcolták a továbbjutást (köszönhetően az első meccsen elért, idegenbeli 2-1-es sikernek). Ennek a meccsnek a kezdőjéből Huszti, Schön, Katona, Stefanelli és Kovács P. hiányzott, helyettük Spandler, Larsen, Kovács M., Pető M. és Gradisar kapott bizalmat. Vagyis hatan maradtak meg ,,hírmondónak”, ami eggyel jobb, mint amit a DVTK múlt heti bajnoki ellenfele, a Paksi FC produkált, akik hat fővel rotálták meg a csapatukat a nemzetközi kupakötelezettségük után.
A DVTK nincs ott a nemzetközi porondon, mégis jelentős változtatásokat hajtott végre az egy héttel ezelőtti, Paksi FC elleni, 2-2-es eredményt hozó bajnokihoz képest Vladimir Radenkovic vezetőedző a kezdőcsapatán. Szatmárit, Bényeit, Rharsallát, Pozeg Vancast és Holdampfot csak a kispadra ültette, Chorbadzhiyskit, Klimovichot, Huszárt, Feuillassiert és Vallejot pedig a kezdőbe állította. Mindez azt is eredményezte, hogy összesen 3 magyar labdarúgó volt tagja a kezdőnek (Gera és a nyáron kölcsönbe vett győri Huszár és a ferencvárosi Varga Z.). A DVTK keretének 30 fős létszémából 23 fiú neve került be a meccs jegyzőkönyvébe, a legutóbb is sérült Jurek, Herbák, Popadiuc mellett a múlt hét végén az NB III-as DVTK tartalék F4R együttesébe leküldött Derényi és Acolatse most is hiányzott, ahogy az egy hete mellőzött görög Kampetsis is. Érdekesség, hogy Sentic kapus most nem volt keretben, ezzel szemben Danilovic és Bárdos már odafért a kispadra.

Korai találat

A meccs hazai szempontból jól kezdődött, már az első percben gólt szereztek egy szögletet követően a fehérváriak, mert a DVTK játékosainak a koncentrációja még nem indult meg. Nem sokkal később újabb olyan dolog történt, ami nem a vendégek számára volt kedvező, Vallejo megsérült, így kényszerű csere történt, ami nem feltétlenül volt zavaró, ugyanis Holdampf egy hete kezdőként játszott, így nem volt gondja a beilleszkedéssel, a 6. percben. A hátrányba került DVTK magasabb fordulatra kapcsolt, és egy páros, váratlan helyen feltűnve, eredményes tudott lenni: Klimovich szélről érkező beadására a kapu torkában Feuillassier érkezett, aki egyenlített. Innentől délutáni csendes pihenős, álmos volt a meccs, nem igazán sikerült a csapatoknak helyzeteket kialakítani, így az első félidő végéig a döntetlen állás nem változott. 

Gól a végén is 

A második játékrész eleje egy picit élénkebb volt, de nem volt igazi áttörés a csapatok játékában. Ezen a vendégek szakvezetője próbált változtatni kettős cserével, Edomwonyit és Pozeg Vancas a gólszerzés reményében küldte a pályára, és nem sokkal később, ha nem is kettejük közreműködésével, de ziccere lett a DVTK-nak, amit Holdampf hagyott ki a 65. minutában. A folytatásban, – mint a meccs végén kiderült, kényszerű okok miatt – kettős cserét hajtott végre a vendég gárda, és ezt követően változott a játék képe, a frissen beállt Babos góllal hálálta meg a hazai együttes vezetőedzőjének bizalmát. Az ismét hátrányba került Diósgyőrben nem volt annyi erő, hogy menjenek az egyenlítésért, játékukban nem volt benne a pontszerzés a hajárában. Olyannyira nem, hogy a végén, a hosszabbítás utolsó percében is gólt kaptak.
Összességében a DVTK a tartalékos Fehérvár FC ellen, az első perces elalvás ellenére akár pontot, vagy pontokat is szerezhetett volna, de a jellemzően sebesség, lendület nélküli játékuk végül üres kezes hazatérést eredményezett. A piros-fehéreknél van min javítani, van hová fejlődni, mert a csapatjáték messze van a tavalyitól. 

Labdarúgás: jegyzőkönyv

Fehérvár FC – Diósgyőri VTK 3-1 (1-1)
Székesfehérvár, 3063 néző. V.: Pintér (Kóbor, Aradi).
Fehérvár FC: Tóth B. (6) – Melnyik (6), Serafimov (6), Larsen (6), Spandler (6) – Csongvai (6) – Kovács M. (4), Christensen (6), Bedi (5), Pető M. (5) – Gradisar (4). Vezetőedző: Pető Tamás.
Diósgyőri VTK: Odyntsov (6) – Gera (6), Lund (6), Chorbadzhiyski (5), Sanicanin (5) – Klimovich (6), Vallejo (0) – Varga Z. (4), Feuillassier (6), Huszár (4) – Rakonjac (4). Vezetőedző: Vladimir Radenkovic.
Csere: Vallejo helyett Holdampf (6) a 6., Kovács M. helyett Katona (6) az 57., Rakonjac helyett Edomwonyi (5) a 60., Huszár helyett Pozeg Vancas (5) a 60., Pető M. helyett Babos (6) a 71., Klimovich helyett Bényei (5) a 72., Feuillassier helyett Ferencsik B. (4) a 72., Chirstensen helyett Simut (-) a 93. percben.
Sárga lap: Gradisar a 11., Varga Z. a 87. percben.
Gólszerző: Serafimov (1-0) az 1., Feuillassier (1-1) a 20., Babos (2-1) a 75., Katona (3-1) a 94. percben.

A gólok története

1. perc: Pető M. jobb oldali szögletrúgás után Serafimovhoz került a labda, aki az ötösről a kapu bal oldalába fejelt, 1-0.
20. perc: A jobb oldalról Klimovich adta középre a labdát, az érkező Feuillassier pedig 5 méterről a kapu közepébe passzolt, 1-1.
75. perc: Christensen tette ki középről a labdát jobbra, a frissen beállt Babos átvette a passzt, majd 14 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 2-1.
94. perc: Egy hazai akció végén Katona volt harcos, labdát szerzett, betört a 16-oson belülre, és végül a kapu jobb oldalába lőtt, 3-1.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában