Kosárlabda

2024.08.13. 11:33

DVTK-s alapemberekkel a miskolci Eb-n

Leány U16-os kosárlabda Európa-bajnokságot rendeznek Miskolcon augusztus 16-24-e között.

Berzy Petra, Ocsenás Móna és Fárbás Emma DVTK játékosként képviseli a magyar színeket az Eb-n

Fotó: MKOSZ

Ezen a héten kezdődik, és a jövő hét végéig tart Miskolcon a leány kosárlabda U16-os Európa-bajnokság, amelyen 16 ország csapata vesz részt, köztük, rendezőként, Magyarország is. 
A mezőny tagjai a tavalyi U16-os Eb-n elért eredmények alapján szerepelhetnek a korosztály elit programjában, és mivel a magyar együttes egy éve a 8. helyen zárt, így biztos helye volt a legjobbak között. Tavaly Franciaország volt a győztes, Csehország, Portugália és Törökország végzett kieső helyeken, akiket Németország, Montenegró és Svédország váltott a mezőnyben, a B-csoportos Eb-n elért dobogós pozícióknak köszönhetően.
A leány kosárlabda U16-os Európa-bajnokság küzdelmet két miskolci létesítményben bonyolítják le, a DVTK Arénában és az Egyetemi Körcsarnokban. Előbbiben, a csoportmeccsek során az A és a B jelű négyesek, utóbbiban a C és a D-csoportok kvartettjei küzdenek, péntektől vasárnapig. Ez után, a hétfői szünnapot követően, kedden a nyolcaddöntőkkel folytatódik a kontinensbajnokság, szerdán a negyeddöntőket rendezik, illetve a lenti ágon a 9-16. helyért csatáznak az érintettek, majd a csütörtöki újabb szünnap után pénteken a keresztjátékra, szombaton pedig a helyosztókra, köztük a döntőre kerül sor. 

Hazai-hazai

A magyar válogatott a csopotmeccsek során, pénteken, szombaton és vasárnap is 18.00-tól játszik a DVTK Arénában, sorrendben Franciaország, Izrael és Görögország ellen. A folytatásban a mieink az A-csoportból kapnak majd ellenfelet a nyolcaddöntőben, ami azt jelenti, hogy Olaszország, Horvátország, Németország vagy Svédország lesz a negyedik ellenfelük, a jövő héten kedden. 
Érdekesség, hogy a magyar válogatott keretében a DVTK több játékosa is helyet kapott, összesen három hazai-hazai játékost láthatnak azok, akik kilátogatnak az ingyenesen megtekinthető mérkőzésekre. Közülük ketten alapembernek számítanak nemzeti együttesünkben, ugyanis az Eb-t megelőző felkészülési mérkőzéseken Ocsenás Móna, és Fárbás Emma is rendre a kezdőcsapatban kapott helyet, Berzy Petra pedig csereként jutott szóhoz.

Kosárlabda: U16-os leány Eb, csoportbeosztások
A-csoport: Svédország, Olaszország, Horvátország, Németország.
B-csoport: Izrael, Franciaország, Magyarország, Görögország.
C-csoport: Szerbia, Spanyolország, Lettország, Lengyelország.
D-csoport: Belgium, Montenegró, Szlovénia, Finnország.

A B-csoport menetrendje (DVTK Aréna)
Augusztus 16. (péntek), 18.00: Franciaország – Magyarország, 20.30: Izrael – Görögország.
Augusztus 17. (szombat), 15.30: Görögország – Franciaország, 18.00: Magyarország – Izrael.
Augusztus 18. (vasárnap),13.00: Izrael – Franciaország, 18.00: Magyarország – Görögország.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában