Kézilabda

2024.08.22. 11:29

Játékos és edző, annyi mint ózdi játékosedző

Új tréner készíti fel a soron következő bajnokságra az ÓKC férfi kézilabdacsapatát.

Miután eldőlt, hogy Kocsis Csaba Hajdúnánáson folytatja pályafutását, a gazdasági társaság vezetése Zelei Botondot nevezte ki a vezetőedzői posztra. A mindössze huszonhét esztendős szakember kettős szerepkörben irányítja az ÓAM-Ózdi KC NB II-es együttesét: hol a pályán lesz, hol a pálya szélén, azaz a kispadon, vagy előtte.

Igent mondott

– Beosztása nem lesz újdonság számára – mondta Szabó Gergő, az észak-borsodi klub alelnöke. – Az elmúlt idényben, túl azon, hogy játszott az akkor még NB I/B-s csapatunkban, vitte az U20-as második osztály Kelet csoportjában küzdött gárdánkat, amellyel az ötödik helyen végzett. Amikor elváltak az útjaink Kocsis Csaba vezetőedzővel, megkérdeztük a tavaly hozzánk került Zelei Botondtól, hogy hajlandó lenne-e átvenni a nagyokat. Tehettük, hiszen B-licensszel rendelkezik, szorgalmas, nagy munkabírású, ráadásul mindenki ismeri a sportágban. Miután igennel felelt, elvállalta a szakvezetői tisztséget, gyorsan megállapodtunk, így ő viszi a gárdát a 2024/25-ös NB II-es, C-csoportos pontvadászaton.

Zelei Botond Egerben kezdte pályafutását, majd a PLER-Budapest és a Mezőkövesdi KC csapatában is szerepelt. Azt a feladatot kapta, hogy vezesse vissza az NB I/B-be a dicső múlttal rendelkező, de most nehéz anyagi helyzetben lévő ózdiakat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában