Labdarúgás

2024.08.06. 06:00

Rooney méltatta a DVTK nevelést, miután leigazolták

A Miskolcról indult Szűcs Kornél az angol másodosztályú Plymouth játékosa lett.

Szűcs Kornél, új csapatában, új csapata mezében

Fotó: Plymouth

Honlapunk elsőként számolt be arról, hogy az angol másodosztályban szereplő Plymouth labdarúgócsapatához szerződhet Szűcs Kornél, aki a DVTK-ban kezdte labdarúgó pályafutását, és tavaly hagyta el a piros-fehéreket, amikor az NB I-es Kecskeméti TE gárdájához szerződött.
Szűcs Kornél megszerzését hétfőn este jelentette be az angol együttes, de azt nem közölték, hogy a KTE-vel tavaly kötött szerződéséből milyen összegért vásárolták ki a 22 éves labdarúgót.
A Plymouth a játékost ezekkel a mondatokkal mutatta be:
,,Kornél Miskolcról, Magyarország negyedik legnagyobb városából származik, és a város élvonalbeli klubjában, a Diósgyőrben szerepelt. Előbb az ország harmadosztályú bajnokságában, a klub második csapatában játszott, aztán Kazincbarcikára került kölcsönbe, majd összesen 51 alkalommal lépett pályára a Diósgyőr első csapatában. Szűcs 2023 nyarán a Kecskeméthez szerződött, az előző szezonban 28-szor lépett pályára, két gólt szerzett, és a 6. helyen végzett csapatával az első osztályban. Háromszor játszott a 21 éven aluliaknál a magyar válogatott színeiben.”
A játékost bemutató cikkben azt is közölték, hogy Szűcs Kornél honfitársainak nyomdokába léphet, hiszen korábban Buzsáky Ákos, Halmosi Péter és Timár Krisztián is futballozott a Plymouthban. 

Rooney szavai

„Nagyon örülök, hogy Kornélt a fedélzetre tudtuk hozni. Nagyon tehetséges fiatal játékos, több védő poszton is tud játszani. Sokoldalúsága mellett nagyon sportos, jól bánik a labdával, és jól illeszkedik ahhoz, ahogyan játszani szeretnénk. Alig várom, hogy lássam őt akcióban, a csapatunkban”– mondta a Plymouth vezetőedzője, Wayne Rooney, aki 120 alkalommal szerepelt az angol labdarúgó válogatottban.
Neil Dewsnip, a klub szakmai igazgatója így nyilatkozott: „Kornél kivásárlása újabb bizonyítéka annak, hogy toborzási folyamatunk messzire nyúlik, annak érdekében, hogy a lehető legjobb játékosokat vonzzuk be. Csapatunk kiváló munkát végez azon játékosok azonosításában, akikről úgy gondoljuk, hogy bővíteni fogják jelenlegi csapatunkat, Kornél pedig ezt teszi majd. Ő most jó játékos, és úgy gondoljuk, van lehetősége még jobbá válni. Örülök, hogy csatlakozott hozzánk.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában