Bajnokok Ligája

11 órája

Az UEFA óriásit hibázott az Inter edzőjével, Guardiola szerint még nincsenek csúcsformában

Bár a Bajnokok Ligája első fordulójának rangadója nem hozott gólt, az egyaránt első kalapos angol (Manchester City) és olasz (Internazionale) bajnok kedd esti összecsapása bővelkedett izgalmas pillanatokban. A milánóiak edzője, Simone Inzaghi a stabil védekezésre épített, mégis inkább ő, s nem Pep Guardiola tűnt elégedetlenebbnek a 0–0 után. Az Inter mestere beszélt a kihagyott helyzeteikről, s ekkor még nem tudhatta, hogy az UEFA hivatalos oldalán egy elképesztően kellemetlen hibának lesz az áldozata.

MW

Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola (L) and Inter Milan's Italian coach Simone Inzaghi (R) chat ahead of kick-off in the UEFA Champions League, league phase football match between Manchester City and Inter Milan at the Etihad stadium, in Manchester, north-west England, on September 18, 2024 (Photo by Oli SCARFF / AFP)

Fotó: AFP

Szerda este szuperrangadóval folytatódott a labdarúgó Bajnokok Ligája 2024/25-ös kiírása: az angol bajnok Manchester City az olasz bajnok Internazionale együttesét fogadta az Etihad Stadionban. A találkozó végül 0–0-s döntetlennel zárult, így a milánói gárdai nem tudott visszavágni a 2023-as BL-döntős vereségért, míg Erling Haaland ismét gólképtelen maradt egy BL-rangadón – írta meg az Origo. Simone Inzaghi védelmi taktikáját Pep Guardiola is dicsérte, aki azt is elárulta, hogy kapcsolták ki az olaszok Erling Haalandot. Az UEFA a hivatalos oldalán mindkét edzőtől megosztott néhány gondolatot, ám Inzaghi esetében súlyos bakit követett el.

Az UEFA benézte

Az európai szövetség oldala szerint ugyanis Filippo Inzaghi nyilatkozott az Inter vezetőedzőjeként. Simone Inzaghi bátyja játékosként sikeresebb volt az öccsénél, edzőként viszont fordult a kocka, Simone Inzaghi érte el a nagy eredményeket, ő lett többek között az elmúlt idényben olasz bajnok az Interrel – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

– Megdicsértem a srácokat, óriási teljesítményt nyújtottak. Pontosan úgy játszottak, ahogy kértem. Helyzeteink is voltak, ha egységesek vagyunk, mindenkinek megnehezítjük a dolgát – mondta Simone Inzaghi a Manchester City elleni meccs után, ám a dicséretek ellenére mégsem volt teljesen elégedett. Az olasz edző felidézte az Inter egyik legnagyobb helyzetét, amely után az 51. percben meg is szerezhette volna a vezetést a vendégcsapat.

Egy szép támadás végén Matteo Darmian került helyzetbe, azonban lövés helyett sarokkal megpróbálta visszakészíteni a labdát Nicolò Barellának, de pontatlanra sikerült az átadása, így odalett a nagy helyzet

– Megkérdeztem Darmiant, hogy miért nem lőtt helyzetből, azt mondta, hogy hallotta, ahogy Barella érkezik mögötte. Akkor csalódottabb voltam, amikor Mhitarjan nem talált be. Kétségbeestem, azt hittem, gólt szerez – mondta el a milánóiak mestere.

Még nincsenek csúcsformában

Hazai pályán talán többen várták volna a Manchester City győzelmét, de Pep Guardiola így sem volt elégedetlen – írta meg a Magyar Nemzet.

– Az Inter nagyon jól védekezik és kontrázik. Másfél helyzetet engedtünk nekik, nekünk is nehéz volt sokat kidolgozni ennyire mélyen védekező ellenféllel szemben. Haalandra hat ember figyelt, ez minden játékos dolgát megnehezíti. Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, minden tetszett. Persze szerettünk volna nyerni, de nincs miért bánkódnunk. Még október sincs, azaz még nem értük el a csúcsformánkat – mondta el a spanyol szakember.

Bajnokok Ligája, alapszakasz, 1. forduló

Manchester City (angol)–Internazionale (olasz) 0-0

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában