Helyi sport

2024.09.17. 17:00

A nulladik kilométer kőtől indulnak, a nyolcért

Hétközi meccsel kezdi el a 2024/2025-ös OB I-es bajnokságot a PannErgy-Miskolci VLC együttese.

Véget ért a felkészülési szezon, a férfi pólócsapatok a héten már bajnoki (hétvégén pedig kupa) mérkőzéseket vívnak. A vármegyei színeket képviselői PannErgy-Miskolci VLC csapatánál változott a vezetőedző személye a holtidényben, valamint jelentős mértékben kicserélődött a keret is. Az új szakvezető, Kemény Kristóf (a korábbi sikeres szövetségi kapitány, Kemény Dénes fia) hivatalosan július 1-jén állt munkába Borsodban, és azóta számos edzést vezényelt a gárdának, amellyel megvívott több felkészülési mérkőzést is. Az együttes első éles összecsapása a szerdán 19.30-tól hazai medencében kezdődő EPS Honvéd elleni 4x8 perc lesz. A szakmai munka irányítója korábban már elmondta https://www.boon.hu/helyi-sport/2024/07/ugy-gondoljak-eros-sokra-hivatott-a-keretuk véleményét arról, hogy mit remél új klubjánál, ezúttal Hornyák Olivér sportigazgatót kérdeztük. Az 1996-os születésű jogász – aki korábban hat évet pólózott az MVLC-ben – a nyár közepétől dolgozik ebben a pozícióban.

Minél jobban segíteni

– Régóta beszélgettünk arról úgymond elődömmel, Bachner Andrással, hogy átadná a stafétát, nekem – vágott bele a vízilabdát még Egerben kezdő sportvezető. – Tehát egy nem újkeletű egyeztetés eredményeként született meg ez a helyzet. Egyébként amióta ez a gondolat felmerült, folyamatosan képeztem magam, és ez, a tanulás jelenleg is zajlik, hiszen egyrészt nemrég kerültem erre a pozícióba, másrészt a koromból adódóan is van még mit elsajátítani. Szeretném megköszönni a maximális bizalmat, támogatást a klub részéről, bizakodással tekintek a jövőbe, úgy gondolom, jól kijövök mind a stábbal, mind a játékosokkal, minden adott ahhoz, hogy megfelelő szintű munkát végezzünk.
Ezt követően a Kemény Kristóffal való tárgyalásról kérdeztük Hornyák Olivért.
Bachner András kezdeményezésére indult el a Kristóffal való egyeztetés, az ő szerződtetése, a megbeszéléseken magam is aktívan részt vettem – avatott be. – Ismerjük a munkáját, az eredményeit, tudjuk róla, hogy egy ambiciózus, fiatal edző, aki él-hal a vízilabdáért, minden gondolata ekörül forog. Persze, amilyen a családi háttere, nem meglepő az erős kötődése a sportághoz. Nagyon fontos egy csapatnál a közös hang az edző, és a játékosok között, Kristóf ezt, úgy látjuk, nagyon megtalálta. Új, friss, nyitott szemléletet hozott a klubhoz. Vannak különböző vélemények, egyeztetünk, konstruktívak a megbeszélések, a mi feladatunk, hogy őt, a csapatot minél jobban segítsük. Meg van a kompetenciája neki, nekünk, és a játékosoknak is. Két évre egyeztünk meg, tehát hosszú távon tervezünk vele, komoly építkezés zajlik, az a ,,nulladik kilométer kő", a kezdet, ahol most vagyunk.

                               Több felkészülési meccset is játszott az MVLC: Fotó: Kamarás Péter   

Még finomítani kell

A csapatról, a célról az alábbiakat nyilatkozta a sportigazgató.
– A keretünk nagy átalakuláson ment keresztül, egy csapat felépítése nem megy egyik napról a másikra – jegyezte meg Hornyák Olivér https://waterpolo.hu/adatbank/jatekos/1195. – Hosszú volt a szezon előtti időszak, több jó pár edzőmeccset játszottunk, például a román bajnok Steauával, ezekre az előzőleg jelzett ok miatt szükség volt, valamennyi jól szolgálta a felkészülést. Mindegyiken voltak elemek, amelyeknek a gyakorlása, a minél magasabb szinten való kivitelezése volt a cél, hogy az edző által elképzeltek gördülékenyen menjenek. Azon az úton, amelyen vagyunk jó, de még finomítani kell a dolgokat. Miként azt látjuk, elég sűrű lesz az OB I középmezőnye, és emiatt nem lesz egyszerű feladat, de szeretnénk, ha a csapat bekerülne a legjobb nyolc közé. A Magyar Kupára nincs meghatározva konkrétum, viszont másként nem lehet vízbe ugrani, hogy az ,,ember" ne a győzelemért, – az MK esetén – a továbbjutásért küzdjön. Egyébként nagy szeretettel várjuk a nézőket a szezon folyamán a hazai találkozóinkra.

Feljutott az utánpótlás

A felnőttek indulása mellett a sportigazgató egy másik lényeges történést is kiemelt.
– A múlt hét végén mi, Miskolcon rendeztük meg az országos utánpótlás bajnokság A1-es kvalifikációs tornáját, amelynek a tétje az volt, hogy négy év után visszajutunk-e a legjobbak közé. Ez sikerült, gratulálok a szakmai stábnak, Popovics Miklósnak, Kendeházi Máténak, valamint Szilágyi Csongornak. Ez a fellépés sokat jelent az MVLC-nek, a feladatunk innentől kezdve az, hogy maradjunk is itt, a legmagasabb polcon – szögezte le Hornyák Olivér

 

A tények


A férfi Magyar Kupa selejtező programja (B-csoport, Szeged)


Péntek

17.30: Szegedi VE – PVSK-Mecsek Füszért


19.30: PannErgy-Miskolci VLC – EPS-Honvéd


 

Szombat

15.30: Szegedi VE – PannErgy-Miskolci VLC

17.00: EPS-Honvéd – PVSK-Mecsek Füszért


 

Vasárnap

11.00: EPS-Honvéd – Szegedi VE

12.30: PVSK-Mecsek Füszért – PannErgy-Miskolci VLC

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában