Kerékpár

2024.09.17. 14:44

Drótszamár, pitypapa, Tajvan, ráadásul kínai nyelven is beszél

A bringás Bükk Kupa családi sztorija mindent vitt

Somogyi Sunny a célban, mögötti édesapja, Somogyi László.

Fotó: Olvasónk

A nyolcadszor kiírt esemény a Somogyi-családról is szólt. 

– Apámnak mindene volt a kerékpározás, erősségének pedig a hajrát tartották, így lett Somogyi Józsefből sprinter – kezdte fia, Somogyi László, a Bükk Kupa főszervezője, majd így folytatta: – Az alma pedig nem esett messze a fájától: a fater megfertőzött a kétkerekű imádatával, ennek következtében kiskorom óta állandóan biciklizem. Most pedig lassan, de biztosan a fiam, a tizenegy esztendős Somogyi Sunny is halad előre, boldogan ül a kerékpárra, úgy látom, hogy akár profi versenyző is lehet majd belőle néhány év múlva.”
 

 

Itthonról haza  

Az unoka élete máris kész regény: Sunny Magyarországon született, édesanyja azonban tajvani. 
– A fiam eddig tízszer ment itthonról haza, azaz tőlünk Tajvanra – folytatta Somogyi László. – Évente egyszer repülünk a feleségemmel az ázsiai szigetországba, ahová természetesen velünk tart Sunny is. A kicsi – aki a budapesti Kaffka Margit Általános Iskola 6. osztályos tanulója – anyanyelve a magyar, de kiválóan beszél angolul és kínaiul is, ez pedig nem is olyan sokára főnyeremény lesz számára. Még egész kicsi volt, amikor már vettem neki egy gépet és ha ténylegesen kiköt ennél a műfajnál, kap egy komoly járgányt tőlem. Nem erőltetek rá semmit, de tizenöt, vagy tizenhat éves korában majd el kell döntenie, hogy profivá akar-e válni. Jávorkúton most megnyerte a sprintet, erre ment rá, produkcióját kupával ismertük el, a serleget pedig boldogan vette át. Már csak azért is, mert ismerte és imádta a nagyapját, akinek nevét csak úgy tudta kimondani, hogy pitypapa. Az már csak hab volt a famíliánk tortájára, hogy a díját én adhattam át neki. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában