Labdarúgás

2 órája

DVTK: Stephenhez hasonlította az új játékost a sportigazgató

A DVTK labdarúgócsapata bejelentette az ír, nigériai játékos megszerzését.

Valentino Adedokun

Fotó: Magánarchívum

A DVTK NB I-es labdarúgócsapata hétfőn délben bejelentette a Valentino Adedokun szerződtetését. A 21 éves, ír, nigériai kettős állampolgárságú bal oldali védő az angol Brentford FC-től érkezett kölcsönbe, a mostani idényre. A játékos már korábban aláírta szerződését, ám mivel sérüléssel bajlódott, így a kontraktusa csak azok után lépett életbe, hogy meggyógyult, és edzésbe tudott állni. 
Bajúsz Endre, a DVTK sportigazgatója a játékos megszerzése kapcsán így nyilatkozott: 
,,Miután nyáron sajnálatos módon meg kellett válnunk Stephen Bitoktól, elsődleges prioritássá vált a pótlása. Szerettünk volna élvonalra érett fiatal magyar játékost igazolni, de ilyet nem találtunk a piacon. Valentino Adedokun alapképességeire garanciát jelent, hogy már a Premier League-ben is többször bekerült a meccskeretbe. Ezen kívül különösen vonzóvá tette számunkra az a tény, hogy szinte egy az egyben megfelel elődje játékosprofiljának: olyan bal oldali védő, aki gyors elfutásaival és beadásaival hatékonyan tudja támogatni a támadásokat is.” 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában