boon.hu video

2024.09.02. 15:51

Extra kerékpáros kínálat: Bükk Kupa, szarvasbőgéssel (fotók, videó)

Nagy várakozás előzi meg a Miskolci Road Cycling Club nyolcadik rendezvényét.

Az MRCC Bükk Kupa beharangozó sajtótájékoztatója

Fotó: Vajda János

A két hét múlva sorra kerülő eseményről Veres Pál polgármester, Somogyi László kapcsolatokért felelős klubmenedzser és Nyirkó Attila egyesületi elnök hétfőn délután sajtótájékoztatón beszélt az Auróra Hotelben. A miskolci városvezető az álom megvalósulásának nevezte a viadalt és hangsúlyozta:

– Somogyi József elképzelését már a fia valósította meg, így az ötlet a családban maradt. Miskolc a Bükk Kapuja: itt nem csak labdarúgás van, bár ez mindent visz, hanem többek között egymás érik a futóversenyek, aztán széles a további kínálat: például birkózás, jégkorong, kosárlabda, öttusa, vízilabda, az önkormányzat pedig igyekszik segíteni ezeknek a műfajoknak és a szervezőknek. A közösségépítés jegyében a kísérő programokat is az érdeklődők figyelmébe ajánlom.

Hegyet mászhatnak

Az MRCC elnöke régi motoros a kerékpáros szakmában, ennek jegyében így szólt:

– A minél színvonalasabb kupa érdekében mindenben segítünk és támogatjuk az ötletgazda fiát. Csapatunk tagjai rendelkezésre állnak, így az előkészítésbe fektetett munka egészen biztosan megtérül majd. Lesz túraverseny és mini Bükk Kupa, rövid- és hosszútávú kínálat, sík terep és „hegymászás” – hiszen kétszázötven méter szintkülönbséget kell legyőzni –, városnézés és edelényi kilátó, belvárosi tekergés és szerephez jut a Bosch-parkoló is.

Somogyi László, aki az elmúlt hónapokban éjt nappallá téve dolgozott a majdani verseny sikeréért, már az első mondatával nagy derültséget keltett:

– Nekem nehéz dolgom van, ugyanis a polgármester felkészült én pedig nem... A forráshiány nem kedvezett nekünk, koncertek például nem lesznek, de a pénztelenséget igyekszünk eltüntetni. A korábbi programot némileg átalakítottuk: most szombaton lesz a fő verseny és a vasárnap lesz a lazább. Pénteken csapatbemutatók és játékok lesznek, a szülők figyelmét nyomatékosan felhívom a szabályok betartására. A gyerekeiknek igazolást kell adniuk, másképpen nem állhatnak rajthoz, a bukósisak pedig kötelező. Bár ezekben a hetekben országszerte egymást érik a versenyek, ennek ellenére kétszáz indulót várunk a Bükk Kupára, míg a mini viadalra százhúsz gyereknevezőt fogadunk majd.

Szarvasbőgés

Megtudtuk, hogy a korábbihoz képest az idén jóval több díjat és tombolát ajánlanak fel, a rajtcsomagot pedig valamennyi szereplő megkapja. Somogyi László kérdésre válaszolva felcsapott meteorológusnak amikor elárulta, hogy kellemes nyár fogadja majd a Bükk Kupára érkezőket, és bár eső nem várható, mégis sátrakkal készülve védekeznek majd a nap és az égiek ellen – ha szükség lesz rá. A szeptember 13-14-15-i kínálat extrát is tartalmaz: a Bükk ugyanis önmagát adja a szarvasbőgés meghallgatásához és akinek még nem volt része ebben a „nyalánkságban”, a felejthetetlenség jegyében most ezt is élvezheti.      

Jó tudni

Szeptember 14-én 10 órától tartják a VIII. Bükk Kupa egyenkénti indítású hegyi időfutam versenyt. A rajthelyet az ómassai út és a jávorkúti elágazásnál lévő kisvasút kereszteződésében lévő parkolóban alakítják ki, a cél a jávorkúti turistaház előtt lesz. A táv 10 kilométer és külön értékelik az országúti és a hegyi kerékpárral indulókat. Szintén szeptember 14-én a Jávorkút étterem és panzió előtt a gyerekeknek rendezik a Mini Bükk Kupa időfutam versenyt. A pálya hossza 150 méter, a rajt ideje 12 és 13 óra között várható, a rajtszámokat 10 órától osztják Jávorkúton. Szeptember 15-én ajánlják a VIII. Bükk Kupa rövid- és hosszútávú kerékpáros túrát.  Indulás: Miskolc-Bosch parkoló. Rövid túra: 44 kilométer, a Sajóbábony-Sajószentpéter-Edelény útvonalon. Hosszú túra: 90 kilométer. Ugyancsak szeptember 15-én rendezik az egyenkénti indítású gyermekversenyt a Bosch parkolójában kialakított körpályán. A táv 1 kör, 180 méter. Az első induló 11 órakor startol. A gyereket viadalán bárki indulhat, adományokat azonban szívesen fogadnak. Indulási lehetőséget csak előzetes regisztráció után biztosítanak.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában