Labdarúgás

2024.09.14. 13:01

Futballmatek: százszázalékról indulnak ma este

Az új tréner abban bízik, hogy a fiúk hamar felveszik azt a ritmust és stílust, amit a segítőjével képvisel.

Csertői Aurél szép szakmai feladatot kapott Mezőkövesden

Fotó: Csendes Szonja

A történet kéthetes és jól ismert a futball helyi világában: a Mezőkövesd Zsóry FC gárdája hat fordulót hagyott maga mögött az NB II-es bajnokságban és a megszerezhető 18-ból mindössze 4 pontot zsebelt be úgy, hogy játékosai mindössze ötször vették be ellenfeleik hálóját. A klubvezetés ezek után lépett: menesztette Tóth Mihály vezetőedzőt, akitől közös megegyezéssel váltak el. Utóda Csertői Aurél lett, a volt válogatott középpályás kontraktusa két esztendőre szól. Az ötvennyolc éves tréner a Magyar Kupa 3. fordulója keretében a dél-borsodi kisvárosban szombaton 19 órakor kezdődő Aqvital FC Csákvár elleni összecsapáson mutatkozik be alakulatával.

Gyorsan döntött 

– Velem kapcsolatban sokan visszaemlékeznek a pályafutásomra és erről rendszeresen kérdeznek – kezdte az örökös, majd így folytatta: – Úgy szoktam felelni, hogy különösebben nem emelek ki semmit: aktív időmben nekem minden mérkőzés nagy élményt jelentett, így nézetem szerint tartozom a focinak. Ezért választottam az edzőséget, ugyanis szeretnék visszaadni valamit abból, amit kaptam a sportágtól.
Ezután legemlékezetesebb eredményeiről faggattuk, de kitérő választ adott: 
– Nem a trófeákat kell számolni, hanem a realitásból kell kiindulni. Amennyiben a mester képes kihozni a maximumot a rá bízott keretből, akkor elégedett lehet. Nekem „mellesleg” a kupagyőzelem és két élvonalbeli harmadik hely nagy élményt nyújtott. 
Csertői Aurél kitért arra is, hogy miként lett a fürdővárosiak vezetőedzője: 

– Pár nappal a kinevezésem előtt kerestek meg a klub vezetői. Ekkor ugyanis már nem volt vezetőedzője a csapatnak. Gyors döntést hoztam, nem volt időm arra, hogy mélységében átgondoljam a felkínált lehetőséget. A játékosok közül azokat ismertem, akik tavaly is itt játszottak és úgy gondoltam, hogy igen válaszom esetén jó közösségbe kerülök. A fenntartó klub és a csapatot működtető  gazdasági társaság irányítói sokat tesznek a futballért, ennek jegyében pedig úgy éreztem, hogy tudok nekik segíteni. Az MZSFC tárgyi körülményei nagyon jók, sőt egyenesen extrák. Már az első közös edzésünk tökéletesen sikerült, mindenki a maximumot nyújtotta, ez pedig bizakodással tölt el, remélem, hogy ez a folytatásban is így marad.

Totális futballra készül 

A sárga-kékek szakmai munkájának első számú felelőse később így folytatta: 

– Minden területen javulnunk kell ahhoz, hogy eredményesek legyünk. Először meg kell ismernem a csapatot, így pörgős és intenzív napok várnak rám. Egymást követően jönnek a Magyar Kupa- és a bajnoki mérkőzések, ezekből sokat tanulhatunk, közben megpróbálunk kicsit mindig előrelépni. A mentalitásról felesleges sokat beszélni, mert az az alap, hogy valamennyi kerettag százszázalékot nyújt az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt. Az még közel sem biztos, hogy ez a hozzáállás sikerre vezet, de fontos, hogy legalább próbáljunk meg mindent megtenni a siker érdekében. Mi az úgynevezett komplex játékot szeretnénk játszani, az annyit tesz, hogy totális futballra készülünk: ha kell védekezünk, ha kell, akkor pedig támadunk, de nem teszünk különbséget a kettő között, mert a futballnak mindegyik a velejárója. Tököli Attila asszisztensedzőmmel bízom benne, hogy a fiúk minél hamarabb felveszik azt a ritmust és stílust, amit én és mi képviselünk, így munkánkat a gördülékenység jellemzi majd. 

Csertői Aurél a céljaikról így nyilatkozott: 
– Először stabilizálni kell a csapat helyzetét, javítani a játék minőségét, erősíteni az egységet és több pontot kell gyűjteni, mint eddig – ez egyértelmű és nyilvánvaló. A Magyar Kupában is magától értetődően tovább akarunk jutni.

A kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC keretének tagjai közül Illés Bálint sérült, a többiek bevethetők. A várható kezdőcsapat: Winter – Kállai K., Bora, Varjas Z., Vajda S. – Zvekanov, Krausz, Cseri, Kállai Z. – Harsányi I., Bányai.

További vármegyei labdarúgás itt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában