Rali

2024.09.06. 14:20

Győrben másolnák Székesfehérvárt

Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt idei második futamgyőzelmére készül a Rába-partján.

Velenczei Ádám Fehérvár után a Győr Rallyt is megnyerné

Fotó: ME

A Székesfehérvár Rallyn elért siker visszahozta a bajnoki címért való küzdelembe a Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt párost. A bajnokság másfél hónapos szünet után Győrben folytatódik, ahol Ádámék a korábbi lendületet szeretnék tovább vinni, és a lehető legjobban szerepelni. Mégpedig azért, hogy az év végén minél csillogóbb helyezést tudjanak elérni.

Ötödik állomásához érkezik a hatfordulós HUMDA Országos Rallye Bajnokság. Győr másodszor ad otthont bajnoki futamnak és a tavalyi versennyel jól berúgták az ajtót a szervezők, az EB futam után talán ez a verseny vonzotta a legtöbb nézőt.

Itt is otthon

- Ez a hazai versenyünk, hiszen Zsolték régóta, mi pedig már néhány éve Győrben élünk - újságolta a futam előtt Velenczei Ádám, aki szécsényi származású ralisként korábban a Salgó Rallyról is hasonlóan nyilatkozott. - Tavaly nagyon sok néző látogatott ki a futamra, főleg a RábaRingre és a városi gyorsasági szakaszra. Most is ide várható a legtöbb érdeklődő, főleg azért, mert a két helyszín két külön napon szerepel a programban. Jó helyen van a szerviz is, az ETO Parkba is könnyen ki tudnak jönni a szurkolók.

Ugyanakkor nem csak ezek a népszerű, könnyen látogatható helyszínek találhatóak a programban, hanem ikonikus, régi gyorsaságikon is autóznia kell a mezőnynek a tavaly már megismer szakaszokon kívül.

Új helyszínek  

- Örülök az új pályáknak, hiszen ezek még változatosabbá teszik a futamot - folytatta Velenczei Ádám. - Tavaly az RS Skodával indultunk, most az Evo-val megyünk a szezonban. Az autó sok mindenben eltér, de nagyon jó alapbeállításunk van hozzá, ami a fehérvári gyorsokon is bizonyított. Ezen kell majd finomítanunk. Lesz a versenyen olyan, amikor egy körön belül két teljesen más stílusú szakaszra kell állítani az autót, de azt hiszem, erre is fel vagyunk készülve. Nehéz ilyenre tesztelni, de a jó alap ad nekünk egy nyugalmat és onnan már könnyebb elindulni bármelyik irányban is a beállításokkal.

Fehárváron könnyebb volt

Az előző bajnoki futamon nyerni tudott a Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt kettős, ami azt bizonyítja, hogy a tempójuk megvan a pokolian gyors hazai élmezőnyben.

- Nagyon örültünk a Székesfehérvár Rallyn elért győzelmünknek - tekintet vissza a ralis. - Ezt a lendületet szeretnénk tovább vinni. Nyilván ott könnyebb volt a dolgunk, hiszen többet mentünk már azokon a pályákon, és korábban nyernünk is sikerült. Itt azért sokkal kevesebb a rutinunk, és akik többet mentek az EB-n, azoknak nagyobb a gyakorlatuk az ismeretlen pályák feldolgozásában. Ettől függetlenül nem megyünk feltartott kézzel, ott akarunk küzdenünk az elejében, hiszen, ha nem tudunk az első háromban végezni, akkor a bajnokságban is sokkal nehezebb dolgunk lesz az utolsó versenyen, az októberi Zemplén Rallyn. Minél előkelőbb helyezésre van szükségünk, csak így lesz esélyünk elől zárni a bajnokságban. Reméljük, hogy most is nagyon sok szurkolóval találkozunk a versenyen és mindenkinek nagyon köszönjük a biztatást.

 

A WHB Győr Rally programja

2024. szeptember 6., péntek
19:25 Rajtceremónia, Győr
2024. szeptember 7., szombat - Gyorsasági szakaszok
8:43, GY1 - Sokorópátka - Ravazd/1
9:46, GY2 - Kisgyónbánya - Csőszpuszta/1
10:24, GY3 - Tés - Olaszfalu/1
12:07, GY4 - Rábaring/1
13:17, GY5 - Sokorópátka - Ravazd/2
14:35, GY6 - Kisgyónbánya - Csőszpuszta/2
16:16, GY7 - Tés - Olaszfalu/2
17:59, GY8 - Rábaring/2
2024. szeptember 8., vasárnap - Gyorsasági szakaszok
9:50, GY9 - Bakonybél - Kőris-hegy/1
11:03, GY10 - Ravazd - Tényő/1
11:51, GY11 - Győr City Stage
14:24, GY12 - Bakonybél - Kőris-hegy/2
15:37, GY13 - Ravazd - Tényő/2
16:32, Céldobogó - Győr

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában