Kosárlabda

2 órája

DVTK HT: a szünet utáni spanyolfal erős volt

A DVTK HT csütörtökön hazai meccset játszott. A DVTK HT Euroliga találkozón a Perfumerias Avenidát fogadta.

A DVTK HT csütörtökön este Euroliga mérkőzésen lépett pályára

Fotó: NSO/Kovács Péter

A női kosárlabda Euroliga A-csoport 3. fordulójában a DVTK HT csapata a spanyol Perfumerias Avenida együttesét fogadta csütörtökön este Miskolcon, a DVTK Arénában. Mivel a két fél az első két fordulóban egyaránt egy-egy meccset nyert és veszített, összecsapásuknak nagy tétje volt a csoportból továbbjutást illetően.

A DVTK HT csapatában ezúttal is pályára lépett Milica Jovanovic (a labdával)
A DVTK HT csapatában ezúttal is pályára lépett Milica Jovanovic (a labdával)
Fotó: NSO/Kovács Péter

DVTK HT: Aho N. kezdőként

A hazaiaknál Aho Nina, aki ebben az évadban a múlt hét szombati, Cegléd elleni idegenbeli bajnokin játszott először, amikor csereként tért vissza a műtétjét követő rehabilitációjából, ezúttal már kezdőként lépett pályára.

Az első negyed remek csatát hozott, az üres dobásokat rendre értékesítette a vendég csapat, a hazaiaknál Charles volt a húzó ágazat. A magas színvonalú játékot triplákkal színezték a csapatok, 14-10 után a csereként beküldött Carter rámolt be két távolit (14-16). A játékrész végén ,,természetesen” Charles egyenlített, ami után Fasoula büntetői következetek (16-18).

A második menet elején Aho N. show-t láthattunk, két triplát vágott be a nagy visszatérő, majd egy pontatlan középtávolija után a lepattanót begyűjtve egy duplát szerzett a magyar válogatott, időkérésre késztetve ezzel a vendégeket (24-18). Rövid ideig úgy tűnt, hogy ez segíthet rajtuk, de aztán Lelik kezdett el csillogni, és amikor a 16. percben 10 pont fölé ment a DVTK Hun-Therm, Charles palánk alólijával, megint kellett az idő a spanyoloknak (33-22). Nem sokkal később Giurantes megszerezte első találatát, azt követően, hogy az első negyedben Charles leradírozta, és emiatt a második elején a padon pihentette őt edzője. Az ex-diósgyőri nem sokkal később egy hármast is bepakolt (35-27), a negyed végéig viszont Kányási ért el dudaszós duplát (37-29).

A térfélcserét követően egy nagyon keményen, és jól védekező Avenidát láthattunk, és bár Guirantes távolijai kimaradtak, a 23. percre felzárkóztak a spanyolok (39-38), majd a negyed közepén Vilaro triplájával egyenlítettek (41-41). Hazai időkérés volt erre a reakció, ám a visszatérés után Kone kezdte igazolni klasszisát, miközben a hazaiak játékában sok volt a pontatlanság, különösen a passzokban, így a vendégek előnybe kerültek (43-45). És a fórjukat koncentrált kosárlabdával tovább növelték (45-53), a játékrész végén Gulbe trojkája hozta a hazai reménysugarat (48-53).

A záró etap elején pedig Leliké, egy újabbat (51-53). Őrült nagy küzdelem folyt a pályán, minden mozdulatnak egyre nagyobb lett a jelentősége, a DVTK-nak azonban a negyed közepéig nem sikerült visszavennie a vezetést, többek között a kihagyott büntetők miatt. A 36. percben Gil gólja után kért időt a piros-fehérek edzője (56-61), majd jött Jovanovic hármasa. Ám az Avenida nem zakkant meg, 81 másodperccel a vége előtt is jobban álltak (61-65). Charles faultos kosara javított a Diósgyőr helyzetén, 1 lett közte, kellett az idő a spanyoloknak. A pauza után Vilaro hármast húzott a gyűrűbe (64-68), volt még egy hazai időkérés, de a csoda már nem jött össze.

 

DVTK Hun-Therm – Perfumerias Avenida (spanyol) 64-68 (16-18, 21-11, 11-24, 16-15)
Miskolc, 1800 néző. V.: Dahra (francia), Ignatiou (ciprusi), Hoxha (albán).
DVTK Hun-Therm: Aho N. 8/6, CHARLES 15, LELIK 18/9, JOVANOVIC 10/6, Grigalauskyte 1. Csere: Kányási 4, Tadic 2, Gulbe 5/3, Miklós M. 1. Vezetőedző: Völgyi Péter.
Perfumerias Avenida: Guirantes 7/3, MARTIN CARRION 8/6, VILARO 11/9, GIL 12, Kone 8. Csere: Carter 6/6, Fasoula 8, Cornelius 2, Herbert-Harrigan, Dominguez 4, Jankovic 2. Vezetőedző: Anna Montanana.
Völgyi Péter: – Az a csapat nyerte meg a mérkőzést, amelyik a összességében jobban védekezett. A második félidőben sok utolsó másodperces kiszorított dobásunk volt, azt a fajta agresszivitást, amelyet az ellenfél bele tett a játékába, rosszul reagáltuk le. Az első félidőben extra dobásokkal előnyre tettünk szert, majd visszaengedtük az ellenfelünket. Volt lehetőség a fordításra, de a kulcspillanatokban a spanyol együttes 1-2 rutinos játékosa jobb döntéseket hozott, mint mi.
 Anna Montanana: – Nagyon kemény meccs volt, nagyon jó csapatot építettek Diósgyőrben az elmúlt években, és egy nagyon jó légkörű csarnokban játszhattunk. A második félidőben fordulatos volt a mérkőzés, de a saját játékunkat tudtunk játszani. Örülök, hogy sikerült megnyerni ezt a fontos összecsapást.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában