Kosárlabda

3 órája

DVTK HT és a nem csípős darazsak

A DVTK HT csapata szombaton bajnoki meccset játszott. A DVTK HT a soproni Darazsak Sportakadémia együttesét fogadta.

A DVTK HT csapatában ezúttal is játéklehetőséget kapott Aho Tyra

Fotó: MW

A női kosárlabda NB I 4. fordulójában szombaton 17.30-tól DVTK HT – Darazsak Sportakadémia mérkőzést rendeztek Miskolcon, a DVTK Arénában. A  DVTK Hun-Therm csapatából ezen a napon a sérüléséből visszatérőben lévő Aho N. és Toman P. mellett Grigalauskyte hiányzott, utóbbi azért maradt ki, mert egy bajnokin csak négy légiós szerepeltethető. A meccset gyászszünet előzte meg, a néhány napja elhunyt egykori diósgyőri játékosra, Králik Juditra emlékeztek a DVTK Arénában megjelentek. 

A DVTK HT csapata ezúttal is számíthatott fanatikus közönségére
A DVTK HT csapata ezúttal is számíthatott fanatikus közönségére
Fotó: MW

DVTK HT: óriási fölény

Ahogy azt várni lehetett: a hazai gárda kezdte jobban a mérkőzést, a 4. perc végén Charles triplája után kért időt a vendég együttes (13-5). Ám a rövid szünet után még annyira sem ment a soproni fiataloknak (27-5), még azzal együtt sem, hogy az első negyedben öt játékost is becserélt a hazaiak szakvezetője, köztük a fiatal Fárbást (29-7).
Egyoldalú volt a mérkőzés, mert óriási tudásbeli különbség volt a két csapat között (49-9), a szerény képességű soproniakat valószínűleg a diósgyőriek második számú együttese, a másodosztályban szereplő DVTK U23 is legyőzte volna. De nem ellenük játszottak a zöld-sárgák, hanem az euroligás Diósgyőr ellen, akiknek ez a meccs talán még egy jó edzéssel sem ért fel (61-12).
A harmadik negyedben is nagyon nagy volt a Diósgyőr dominanciája, a 27. percben Fárbás hintett egy hármast, majd Aho T. duplájával ment 60 pont fölé a hazai együttes (85-24). Még ebben a játékrészben pályára lépett a 17 esztendős Poczkodi, de újoncot is avattak a piros-fehérek, Tózer Nemes Boglárka személyében (88-26). A 18 éves kosaras a 32. percben meg is szerezte első pontjait az élvonalban (96-26), majd Tenyér pontozódott ki. A hazai pontok százra kerekítése Aho T. nevéhez fűződik (100-31), a kötelező győzelem könnyedén letudva meccsen (108-36).
A DVTK Hun-Therm a következő mérkőzését szintén hazai környezetben, a jövő héten szerdán, október 16-án, 20.00-tól, az Euroliga A-csoportjának 2. fordulójában, az olasz Famila Schio ellen játssza. 

DVTK Hun-Therm – Darazsak Sportakadémia 108-36 (29-7, 32-5, 27-14, 20-10)
Miskolc, 800 néző. V.: Csabai-Kaskötő, Sallai, Gaál. 
DVTK Hun-Therm: AHO T. 16, Charles 7/3, Lelik 14/6, Jovanovic, TADIC 19_ Csere: Gulbe 16/3, Kányási 9/3, FÁRBÁS 14/3, Miklós M. 4, Tenyér 4, Poczkodi, Tózer Nemes 5. Vezetőedző: Völgyi Péter.
Darazsak Sportakadémia: Horváth B., Kovács G. 9, Toman R. 2, Janzsó 3, Jevtovic 12. Csere: Csaplár-Nagy 3, Szikszai 4, Sinka-Pálinkás 3/3, Gergő J., Völgyi L. Vezetőedző: Srdjan Radulovic.
Kipontozódott: Tenyér (33.).
Völgyi Péter: – Szépen kosárlabdázott ellenfelünk az előző fordulóban az első félidőben, éppen ezért próbáltunk az elejétől magas szinten tartani védekezésünket, hogy elbizonytalanítsuk őket. Sikerült. A soproniaknak sok tehetséges játékosuk van, akiket fogunk még látni jobb csapatban. Innentől teljes erővel tudunk készülni a Schio elleni rangadóra. 
Srdjan Radulovic: – Nem nagyon tudok mit hozzátenni a meccshez, egy magas szinten játszó csapat, egy euroligás együttes ellen játszottunk. Keményen kell dolgoznunk a jövőben a fiatal csapatunkkal, és fontos, hogy a mostani mérkőzésen elkövetett hibákból tanulni tudjunk. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában