Kosárlabda

2 órája

DVTK HT: sok hiba, csalódottság

A DVTK HT hazai bajnokival folytatja szereplését. A DVTK HT a Dávid Kornél KA-t fogadja szombaton.

Kaila Charles (fehérben) 15 ponttal segítette a DVTK HT csapatát a spanyol gárda ellen

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

A DVTK HT női kosárlabdacsapata tovább folytatja sűrű programját, a piros-fehérek szombaton 17.30-tól NB I-es mérkőzésen, a 6. forduló keretében, a Dávid Kornél KA gárdáját látják vendégül Miskolcon, a DVTK Arénában.

Lelik Réka (fehérben), a DVTK HT erőssége a csütörtöki mérkőzésen is csapata egyik legjobbja volt
Lelik Réka (fehérben), a DVTK HT erőssége a csütörtöki mérkőzésen is csapata egyik legjobbja volt
Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

DVTK HT: túllendülni a csalódottságon

– A meccs előtti legfontosabb feladat az, hogy túltegyük magunkat a csütörtöki vereség okozta csalódottságon – mondta Völgyi Péter, a DVTK Hun-Therm vezetőedzője, majd így folytatta: – Fel kell szívni magunkat, mert fizikálisan nagyon kemény mérkőzést játszottunk, és ahogy megyünk előre a bajnokságban, egyre nehezebb összecsapások várnak ránk az alapszakaszban. A Dávid Kornél KA együttese más szintet képvisel, mint az előző fordulóbeli ellenfeleink, függetlenül attól, hogy egy újonc csapatról van szó. Amerikai centert szerződtettek néhány napja, egy olyan játékost, aki a lengyel bajnokságban már letette a névjegyét, és van egy még egy légiósuk, aki mezőnyposzton meghatározó teljesítményt nyújtott az eddigi mérkőzéseiken. Lelkes, és jó rendszerben játszó gárda a fehérvári, de ettől függetlenül nekünk nyilván meg kell nyerni a mérkőzést.
A DVTK Hun-Therm csütörtökön este nagy lehetőséget szalasztott el, reális esélye volt legyőzni a Perfumerias Avenida együttesét az Euroliga A-csoportjának 3. körében, ám végül négy ponttal alulmaradtak a nagyon erős kerettel rendelkező spanyol csapattal szemben. 
– Jól játszottak, mi viszont sok hibával. Sikerült jól kezdeni, de a félidőben bennmaradtunk az öltözőben, a végjátékban pedig több hibát vétettünk, buta leválásaink voltak, és sok támadó lepattanót engedtünk a spanyol csapatnak – nyilatkozta a meccsről a Lelik Réka, a DVTK Hun-Therm egyik meghatározó játékosa.
A most elszenvedett vereség után a Diósgyőr nehéz helyzetbe került az Euroligában, a csoportban egyedül a piros-fehéreknek veszítettek eddig hazai pályán, és mivel a jövő héten szerdán utolsó meccsüket játsszák pályaválasztóként, a francia Basket Landes elleni összecsapásukat mindenképpen meg kell nyerniük ahhoz, hogy esélyük legyen arra, hogy a továbbjutást jelentő első három között végezzenek a négy csapatos A-csoportban. 

A női kosárlabda NB I 5. fordulójának eredményei
VBW CEKK Cegléd – DVTK Hun-Therm 37-76 (11-20, 8-13, 11-21, 7-22)
NKA Universitas Pécs – Sopron Basket 62-59 (14-17, 19-13, 19-8, 10-21)
Vasas Akadémia – Tarr KSC Szekszárd 64-81 (20-24, 16-20, 12-17, 16-20)
Darazsak Sportakadémia – TFSE-MTK 48-80 (8-29, 12-19, 3-22, 25-10)
E.ON ELTE BEAC – BKG-Prima Natura Szigetszentmiklós 60-48 (23-10, 12-15, 14-6, 11-17)
Serco UNI Győr – Dávid Kornél KA 91-72 (21-16, 20-26, 21-15, 29-15)
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában