Jégkorong

3 órája

Jégkorong: örökrangadó vár a Macikra

Ami a labdarúgásban az FTC – MTK, az a jégkorong az FTC – DVTK-ja. Örökrangadó a jégkorong Erste ligában.

A hétvégén a 7. és a 8. forduló következik a jégkorong Erste ligában. A budapesti Tüskecsarnokban ma 18 óra 30 perckor kezdik az FTC-Telekom – DVTK Jegesmedvék mérkőzést, vasárnap pedig a népkerti jégcsarnok 18 órától ad otthont a piros-fehérek SC Csíkszereda elleni találkozójának - írta a boon.hu

jégkorong
A DVTK jégkorong csapata Fotó: DVTK

Jégkorong: fontos a hatékonyság 

– Nagy tétje van a pénteki jégkorong meccsnek, mert mindkét csapat a tabella közepén helyezkedik el és mindkettőnek csak a 3 pont az elfogadható kimenet – mondta Sajó Márton, a miskolciak csapatvezetője. – A Fradi korábbi miskolci tagjai miatt biztos feszültebb mérkőzés lesz, hiszen mindenki bizonyítani akar. Viszont kiemelem, hogy nincs értékesebb, vagy kevésbé értékes győzelem, a végelszámolásnál nem azt nézik, hogy ki ellen harcoltuk ki. Az összes egységet be kell gyűjtenünk ahhoz, hogy a tabella eleje irányába mozduljunk el. 
A szakmai finomságokról is érdeklődtünk, mire az elöljáró így felelt: 

– Rengeteget dolgozunk a hatékonyság növelésén. Nagyon sok lövést adunk le mérkőzésenként, de a pontosság még nem érte el az optimális szintet. Fontos, hogy az első harmadban ne kerüljünk emberhátrányos szituációba és be kell vetni mindent a mérkőzés irányítása érdekében. A szerencse ugyan dönthet, de abban sohasem bízunk, hogy mellénk áll. Sajó Mártonnak azt is megemlítettük, hogy az erdélyi-székelyföldi csapatokkal szemben általában a fordított áfa érvényesül: a DVTK ott szerepel sikeresen, vármegyénk székhelyén viszont a romániai alakulatoknak fut jobban a szekér. 

  • – Szóval mit várhatunk vasárnap? – kérdezett vissza a csapatvezető. – Nem úgy kezdtük a bajnokságot a pontok tekintetében, ahogyan szerettük volna, de a Csíkszeredának is vannak problémái. Hazai jégen eddig százszázalékosak vagyunk és remélem, hogy vasárnap este is ugyanezt mondhatjuk majd el magunkról. A fiúkról pedig annyit, hogy mindenki játékra alkalmas, így a pénteki edzés után derül ki, hogy kik alkotják majd a négy soros meccskereteinket. https://www.jegkorongszovetseg.hu/
    Az Erste Liga állása:

 1. Corona Brasov    6    4    1    –    1    25–15    14


 2. Újpest TE    6    4    –    1    1    18–12    13


 3. Debreceni EAC    5    4    –    –    1    29–16    12


 4. Budapest Jégkorong AHC    6    3    –    1    2    27–24    10


 5. DVTK Jegesmedvék    6    2    –    3    1    16–17    9


 6. Gyergyói HK    5    2    1    –    2    18–16    8


 7. FTC-Telekom    6    1    1    –    4    22–25    5


 8. FEHA 19    6    1    1    –    4    14–24    5


 9. Sport Club Csíkszereda    5    1    1    –    3    8–23    5


10. Dunaújvárosi Acélbikák    5    1    –    –    4    14–19    3

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában