Helyi sport

3 órája

Elhunyt az első MK-győztes csapat tagja

Kárlik Judit, a DVTK egykori kosárlabdázója 56 évesen távozott az élők sorából. Králik Judit temetése október 18-án lesz, Miskolcon.

Králik Judit 56 évesen hunyt el

Fotó: Budafoki KK

Elhunyt Králik Judit, egykori kosárlabdázó, kosárlabda edző, a DVTK korábbi játékosa, a diósgyőriek első Magyar Kupa győztes, illetve első bajnoki ezüstérmes csapatának a tagja. Az 56 éves sportember hosszan tartó betegséget követően, 2024. október 9-én távozott az élők sorából. 

Temesváriné Králik Juditot szülővárosában, Miskolcon helyezik örök nyugalomra, 2024. október 18-án, 14.00-tól a Diósgyőri katolikus temetőben. 

Králik Judit Miskolcon kezdett el kosárlabdázni, de fiatalon a Kecskeméti SC-hez igazolt, és onnan, az NB I-es csapattól, 1988 nyarán tért vissza a DVTK élvonalbeli gárdájához. Innentől öt éven át volt a piros-fehérek játékosa, és ennek idején az 1991/92-es évadban tagja volt annak a csapatnak (Diana Szadovnyikova, Natalia Pronyina, Irina Jevtusenko, Madaras Judit, Ambrus Erzsébet, Sitkei Nóra, Lakosa Edit, Novák Judit, Molnár Krisztina, Kiss Gabriella, Králik Judit, edző: Király Sándor), amelyik a diósgyőri kosárlabda történelem során először játszott bajnoki aranyérmeért, és végül ezüstérmes lett. Ezen kívül részese volt az 1992/93-as évadban bajnoki bronzérmet szerzett, és az első első Magyar Kupa-győzelmet elért diósgyőri együttesnek (Bakai Eszter, Németh Dóra, Olga Csuhno, Paradisz Viktória, Wild Eleonóra, Ambrus Erzsébet, Madaras Judit, Lakosa Edit, Sitkei Nóra, Kiss Gabriella, Králik Judit, edző: Király Sándor).
Králik Judit 1993-ban távozott a DKSK csapatától és a KSC Szekszárd játékosa lett, az utóbbi években pedig a Budafoki KK utánpótlásában dolgozott kosárlabda edzőként.

Temesváriné Králik Judit férje, ifjabb Temesvári Miklós, korábbi labdarúgó, az 1993/94-es évadban volt a diósgyőriek másodosztályú csapatának a játékosa, míg apósa, Temesvári Miklós labdarúgóedző, 1999-ben 27 élvonalbeli bajnokin irányította a Diósgyőr első csapatát. Temesváriné Králik Juditnak három gyermeke született, a nagyobbik fiú, Temesvári Attila jelenleg a Nyíregyháza SFC NB I-es labdarúgócsapatának játékosa. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában