boon.hu video

2 órája

Sorsszerű lenne a hazai bajnoki cím - videó

Csomós Miklós tudja, hogy a Zemplén Rally-n nem adják ingyen az abszolút elsőséget.

Csomós Miklós és Nagy Attila sok nagy csatát megélt már közösen. Voltak Rally2-es bajnokok, és számos első osztályú futamot nyertek pályafutásuk során. Nemzetközi szinten nagy magasságok mellett kijózanító pofonokat is kaptak, most viszont nagy lehetőség kapujában állnak. Először lehetnek abszolút magyar bajnokok, épp a hazai Zemplén Rally versenyen.

Zemplén Rally Csomós Miklós
Nagy a várakozás a Zemplén Rally előtt
Fotó: Marosréti Ervin

Az idei HUMDA Országos Rally Bajnokság öt futamából hármat megnyertek. Élen végeztek a szezonnyitó Veszprém Rallyn, majd a Mecsekben, legutóbb pedig Győrött is. Megfelelő előnnyel vezetik a táblázatot, de matematikailag még nem dőlt el az elsőség kérdése. Olyannyira, hogy a szezonzárón még négy páros érhet fel a csúcsra, tehát Csomósék előtt komoly feladat áll október utolsó hétvégéjén. Ráadásul a szezonzárót Zemplénben rendezik meg, a sárospataki ralisnak tehát hazai körülmények között. Minden együtt áll egy meseszerű záráshoz, azt viszont a népszerű ralis is tudja, hogy ezt a címet nem adják ingyen.

Vágynak rá

- Természetesen minden vágyunk, hogy abszolút bajnokok legyünk, és ezért mindent el is fogunk követni a Zemplénben - jelentette ki az esemény felvezető sajtótájékoztatóján Csomós Miklós. - Nagy csatára van kilátás, az ősz pedig az időjárás szempontjából is kiszámíthatatlan. Akár hó is hullhat, de az eső, a sár, a lehulló falevelek is megnehezíthetik a dolgunkat. Tudjuk, hogy nem kell feltétlenül nyernünk a bajnoki címhez, a taktikánkat majd az aktuális álláshoz fogjuk igazítani. Az egész csapat készül, és vágyik az elsőségre, de most még semmilyen nyomást nem érzek. Várom, hogy hazai pályán a rajtvonal mögé álljunk, mert nagyon szeretek versenyezni, és felemelő érzés ellen szűkebb hazában bajnokként ünnepelni.

Az idei Zemplén Rallyt október 25-27-e között rendezik meg. A verseny központja Szerencs lesz, itt állítják fel a rajt-céldobogót, a szervizparknak pedig a volt cukorgyár területe ad otthont. A gyorsasági szakaszok során a mezőny olyan pályákat használ majd, amelyen részben a Rally Eb mezőnye is csatázott a korábbi években.

A HUMDA Országos Rally Bajnokság állása:

1. Csomós Miklós, Nagy Attila (Skoda Fabia Evo) 157 pont
2. Turán Frigyes, Zsíros Gábor (Volkswagen Polo R5) 124 pont
3. Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt (Skoda Fabia R5) 121 pont
4. Német Gábor, Németh Gábor (Skoda Fabia RS Rally2 Evo) 112,5 pont
5. Tóth Tibor, Szabó József (Skoda Fabia R5) 80 pont

Zemplén Rally

Időpont: 2024. október 25-27.
Versenyközpont, rajt-céldobogó: Szerencs, Rákóczi-vár
Szervizpark: Szerencs, volt cukorgyár
Értékelt bajnoki osztályok: ORB/ORC, Historic, ORB2, ORB3
Gyorsasági szakaszok: Mezőzombor, Fony, Szemere, Erdőbénye, Aranyosi-völgy, Óhuta, Hernádvécse, Mád

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában