adventi villamos

2020.11.15. 13:00

Szavazás az adventi villamosról

Európa legszebb adventi villamosa az idén is közlekedhet, ha a szavazók úgy döntenek.

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

Szavazásra bocsátotta a miskolci önkormányzat, hogy kiguruljon-e az idén a remízből a mutatós és ünnepi hangulatot árasztó adventi villamos. A szavazás határideje november 16-a, úgyhogy hétfő délig még mindenki leadhatja voksát.

Anonim a voks

„Döntsenek önök, mi legyen a sorsa Európa legszebb villamosának! Közlekedjen vagy sem? A szavazás névtelen, hétfő délig várjuk véleményüket” – hívja fel a figyelmet a miskolci önkormányzat az oldalon. A miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztálya azt írja, ez az adventi időszak nem lesz olyan, mint amilyen az elmúlt években volt.

Készítik az ünnepre

A tavaly másodszorra is Európa legszebb adventi villamosának választott jármű egyelőre az MVK telephelyén készül az ünnepre. Az elmúlt napok intézkedései és az egyre romló járványügyi adatok miatt, valamint a miskolci városlakók egészsége védelmében felmerült az is, hogy idén adventi villamos nélkül teljenek az ünnepek. Már eddig is annyi korlátozással, nehézséggel kellett szembenézniük a miskolciaknak, annyi lemondással járt az idei év, hogy Miskolc önkormányzata szeretné, ha valami mégis megmaradna az ünnepből, ha csak csekély módon is, de lenne, ami emlékezteti a miskolciakat az ünnepi várakozásra – fogalmazott a sajtóosztály.

A város és a megye lakói bizonyára sajnálnák, ha a mézeskalács-villamos a remízben aludna téli álmot az idén, hiszen az elmúlt években hatalmas sikere volt.

Máshonnan is jöttek

Az persze kérdéses, hogy hogyan lehet majd betartatni a járványügyi szabályokat a rengeteg érdeklődőt vonzó villamoson. Tavaly olyan csoporttal is találkoztunk, amely a Dunántúlról érkezett megnézni és kipróbálni Miskolc híres, adventi villamosát.

(A borítóképen: Tavaly így nézett ki a villamos)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában