szabályok

2020.11.12. 19:00

Maszkot fel mindenhol, van, ahol a parkokban is

Megyénk nagyobb városaiban az önkormányzatok döntöttek.

Fotó: Ádám János

A veszélyhelyzet idején életbe lépő védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet értelmében a 10 ezer főnél nagyobb lakónépességű település belterületén a települési önkormányzat által kijelölt közterületen hatéves kor felett kötelező maszkot viselni. Kivételt képez, ha valaki sporttevékenységet végez, valamint nem szükséges a maszk a parkokban és a zöldterületeken. Szerdán megyénk városaiban döntöttek a közterületen történő maszkviselés szabályairól.

Ózd polgármestere is kijelölte azokat a közterületeket a településen, ahol kötelező a maszk használata. Janiczak Dávid ezzel kapcsolatban kiemelte: az autóbusz– és a vasútállomás területén, a Városi Piacon, valamint az oktatási és nevelési intézmények 100 méteres körzetében kell szerdától Ózdon maszkot viselni.

Sátoraljaújhely honlapján az szerepel, hogy a város közterületein, valamint a nyilvános helyeken mindenki köteles maszkot viselni a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendeletben meghatározott módon.

Kazincbarcikán a város teljes közigazgatási területén kötelező a maszk használata. Kivételt képez ez alól az egyéni sportolási tevékenység, valamint négy nagy közpark, a Jubileumi park, a csónakázótó, a Herbolyai-tavak és a Völgypark, tudtuk meg a város alpolgármesterétől, Klimon Istvántól.

Valamennyi közterületen

Miskolcon szerda délelőtt ülésezett a Miskolci Operatív Törzs. Kovács László, a Fidesz–KDNP-frakció önkormányzati képviselője, az operatív törzs tagja az Észak kérdésére megerősítette: a kormányrendelettel össz­hangban a hat éven felülieknek a megyeszékhelyen szerda éjféltől valamennyi közterületen kötelező lesz a szájat és orrot elfedő védőmaszk viselése, vagyis kivétel nélkül maszkot kell viselni a város valamennyi utcáján és terén. Hozzátette: Miskolcon továbbra is kötelező a maszk viselése a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben.

Kérdéseinket a közterületen történő maszkviseléssel kapcsolatban elküldtük a miskolci polgármesteri hivatalnak is, de választ az Észak lapzártáig nem kaptunk.

(A borítóképen: Győrfi Anna és Veisz Péter maszkban)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában