Magyarország

2010.03.09. 19:43

Top 100-as bűnözőt fogtak - évek óta keresték a "szívtiprót"

<p>Internetes társkereső oldalakon ismerkedett meg áldozataival, majd a rövid románc után a nők értékeivel távozott az a férfi, akit a napokban fogtak el a pápai rendőrök.</p>

A "szívtipró" előkelő helyen szerepelt az országos körözési top 100 -as listán, ugyanis 11 elfogatóparancsnot adtak ki ellene.


A férfi internetes társkereső oldalakon ismerkedett meg áldozataival, majd rendszerint a hölgyek értékeivel távozott a randevúról. Az országot járó szívtiprót a napokban fogták el a pápai rendőrök. A férfi először 2007-ben került a pápai rendőrök látóterébe, amikor a világhálón megismerkedett egy 32 éves pápai hölggyel. Az első találkozás után együtt töltötték az éjszakát, majd amikor a nő zuhanyozni ment, az álnéven bemutatkozó férfi összeszedte a lakásban található arany ékszereket, majd kereket oldott. Ezután körülbelül 15 kilométert sétált a szántóföldeken, majd miután megunta a gyaloglást, kiállt stoppolni. Szerencsétlenségére azok a járőrök álltak meg neki, akik nem sokkal korábban fejezték be a helyszíni szemlét a pórul járt nő otthonában. A tolvajnak nem volt mit tagadnia, ugyanis a 250 ezer forintot érő ékszerek még hiánytalanul ott lapultak a zsebében.

A férfi akkor egy elvesztett okmánnyal igazolta magát, így nem derült ki, hogy a pápai nyomozók egy többszörösen büntetett előéletű egyénnel állnak szemben. Éppen ezért lehetőség volt arra, hogy gyorsított eljárással bíróság elé állítsák. Hat hónap börtönt kapott, amit két évre felfüggesztettek. Napokkal később derült csak fény arra, hogy nem a saját papírjait használta.

A szélhámos elfogásáról évek múlva se mondtak le a nyomozók. Tavaly kiderítették azt is, hogy a keresett férfi egy szomszédos kisvárosban, Csornán együtt lakott egy nővel akinek félmilliót érő ékszereivel lépett le. Időközben csaknem fél tucat sértettet sikerült azonosítaniuk a rendőröknek, emellett böngészték az internetet, ahol a férfi - többek közt John Smidt néven - pénzes fiatalembernek adta ki magát.

A rendőrök a napokban egy budapesti bérház ajtaján kopogtattak, ahol szerintük a keresett férfi bújkált. Amikor az élettárs ajtót nyitott, a pizsamában lévő párja már hátsó ablak felé próbált menekülni. Elfogásakor három jogerős ítélet várt rá. Ezen kívül nyolc kapitányság és bíróság körözte, összesen 11 elfogató parancsot adtak ki ellene, amellyel az országos körözési top 100-as listán is szilárdan őrizte előkelő pozícióját- tájékoztatta a Független Hírügynökséget keddi közleményében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság
- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!