Előkészítő ülés

2024.09.16. 19:45

Plédet szorított az idős asszony arcára, úgy rabolta ki Taktaszadán

Előkészítő ülést tart kedden a Szerencsi Járásbíróság a vádlottnak az ügyében, aki az idős sértettet úgy rabolta ki, hogy annak arcára plédet szorított.

Boon.hu

Előkészítő ülést tart kedden a bíróság a vádlott ügyében.

Fotó: Shutterstock

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2024 januárjában a késő esti órákban a sértett taktaszadai házához ment, és a ház bejárati ajtaját berúgta. Ezt követően a folyosón talált plédet magához vette, majd helyismeretét kihasználva egy másik ajtóhoz ment, melyet szintén berúgott.

Négyezer forintos zsákmány

A hálószobában az ágyon fekvő idős, betegségéből lábadozó, ezért mozgásában korlátozott sértett arcára a plédet rászorította. A védekezésre képtelenné tett sértett állapotát kihasználva a férfi magához vette az asszony pénztárcáját, melyben mintegy 4.000 forint készpénzt és iratok talált.

A terhelt a pénztárcából a készpénzt kivette, majd az üres tárcát a szomszédos telekre dobta.

A vádlott ellen bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt indult eljárás.

Ítélet lehet, vagy indul a bizonyítás

A büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában