Magyarország

2011.01.01. 08:31

Schmitt Pál: "Ne fogadkozzunk, csak tegyük a dolgunk"

<p>"Ne fogadjunk meg semmit, ne fogadkozzunk, csak tegyük a dolgunk bölcsességgel, emberséggel. Mi hiányosságunk volt az óévben, azt pótoljuk be, mi büszkeségünk volt, annak szellemében folytassuk cselekedeteinket" - egyebek között azt mondta újévi köszöntőjében Schmitt Pál köztársasági elnök.</p>

Az államfő utalt az elmúlt hónapok katasztrófáiban mutatott emberi segítőkészségre és az áprilisi kormányváltásra is, amellyel kapcsolatban úgy fogalmazott: "a magyarok 2010-ben összefogtak, hogy újra megtalálják a saját útjukat. Letették voksukat az újrakezdés mellett."



A köztársasági elnök beszéde:


































































- Független Hírügynökség -

Magyarország hat hónapra átvette az uniós elnökséget

fuggetlen | 2011.01.01 08:11
"Európa mi vagyunk" címmel a budapesti Millenárison rendezett mulatsággal Magyarország éjfélkor átvette az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét Belgiumtól, és ezzel lezárja a spanyol-belga-magyar elnökségi trió munkáját.

VÁLTOZÁSOK JANUÁR 1-JÉTŐL - Átalakul a közfoglalkoztatás rendszere

fuggetlen | 2011.01.01 08:07
Jelentős változások lépnek életbe 2011-től a közfoglalkoztatásban. A kormány szemléletváltással magyarázza a reformokat: a közfoglalkoztatást a kormány áthidaló megoldásként kezeli, amelynek igazságosan, hatékonyan és átláthatóan működőnek kell lennie.

VÁLTOZÁSOK JANUÁR 1-JÉTŐL - Nem előzhetnek a nehéz teherautók, változások a közlekedésben

fuggetlen | 2011.01.01 08:07
Változások lépnek életbe január 1-jétől a közlekedésben. A kormány döntése alapján a hét és fél tonna megengedett legnagyobb össztömegnél nagyobb teherautókkal, vontatókkal és ezek járműszerelvényeivel is tilos lesz előzésbe kezdeni.

Drágul a posta

fuggetlen | 2011.01.01 07:26
A belföldi postai szolgáltatások 2011 januárjától átlagosan 4,8 százalékkal drágulnak, ám a lakosság által leginkább használt küldemények árai nem, vagy csak kis mértékben változnak.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!