Miskolc hírei

2011.04.18. 17:59

„Nem történt jogsértés”

<p>Miskolc - A városvezető pártok szerint bolhacirkuszba illő az MSZP múlt heti szereplése.</p>

Teátrálisnak, bolhacirkuszba illőnek nevezte az MSZP-s képviselők a múlt csütörtöki közgyűlési ülésen való szereplését Molnár Attila, a Fidesz miskolci elnöke. Az MSZP-s képviselők a múlt csütörtöki közgyűlési ülésen követelték dr. Kriza Ákos felmentését, mert szerintük összeférhetetlen, hogy a polgármester több cégben is vezető funkciót tölt be.  E történtek kapcsán tartott sajtótájékoztatót hétfőn Molnár Attila, dr. Kiss János a Fidesz frakcióvezetője, és Molnár Péter, a KDNP frakcióvezetője. Molnár Attila szerint a történtek már az MSZP előző nyolc évbeli tevékenysége miatt is visszatetszőek.

Felsorolta, milyen ügyekre gondol, többek között utalt arra, hogy a nyolc év következménye az a 67 ügy, amelyben a polgármester feljelentése nyomán folyik nyomozás. Molnár Péter szintén a szerintük terhes örökségre utalt, amellyel át kellett venniük a várost. Mindkét politikus hangsúlyozta, az érdemi munkához nyugodt légkör kellene, szerintük ennek kialakulását akadályozzák meg az MSZP-s képviselők.

Dr. Kiss János mint a jogi bizottság vezetője arról beszélt, miért nem történt jogsértés Kriza Ákos esetében.
Elmondta, a közjogban létezik az abszolút kötelem és a relatív kötelem fogalma. Az előbbi esetén ha valamely jogszabályt megsértenek, akkor arra a jogszabály egyértelműen megállapítja a szankciót. A polgármester ügye azonban a másik, a relatív kötelem kategóriájába tartozik. Ebben az esetben csak akkor következik be a szankcionálás, ha a relatív kötelembe érintett másik fél (ez esetben a közgyűlés) megállapítja a szankciót. Ha az a fél, akinek lehetősége lett volna a szankciót megállapítani, ezt nem teszi meg, a jogsértés sem következhet be. Ez most megtörtént, a közgyűlés lépett az ügyben. Kiss János szerint ez egy nagyon speciális joghelyzet volt, és nem történt jogsértés.

(A vitáról és a döntésről beszámoltunk csütörtökön és pénteken, a testület végül hozzájárulását adta, hogy a polgármester továbbra is cégvezető maradjon.)

ÉM-HM


Kivágják a fákat, de ültetnek helyettük

eszak | 2011.04.18 15:29
Miskolc - A Zöld nyíl projekt részeként megkezdték hétfőn a fák kivágását a Kökény utcánál a Szinva patak mellett.

Adománygyűjtés indult az operafesztiválért

eszak | 2011.04.18 15:25
Miskolc - Egy vállalkozó máris felajánlott egymillió forintot, és várja a további segítséget.

Májusban tárgyalják az egyházi iskolák ügyét

eszak | 2011.04.18 15:25
Miskolc - Az MSZP szerint elmaradtak a szükséges egyeztetések az ügyben, a Fidesz szerint megtörténtek.

A reptér egy részét ipari "parkosították"

eszak | 2011.04.18 15:11
Miskolc - A 20 millió nem is támogatás, hanem kártérítés – vallja a klub korábbi vezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!