Nagyvilág

2010.10.08. 10:54

Oldószert szállító tanker ütközött teherszállítóval a francia partoknál

<p>Bajba került egy hatezer tonnányi oldószert szállító tanker, amikor hajnalban összeütközött egy teherszállító hajóval az Atlanti-óceánon, nem messze a francia partoktól - közölték pénteken francia tengerészet illetékesei.</p>

A tájékoztatás szerint "nagy mennyiségű víz került" az YM Uranus nevű máltai vegyi szállítóba, miután a 120 méter hosszú hajó összeütközött a Hanjin Richzad nevű, 191 méteres panamai teherszállító hajóval.

Az YM Uranus az olaszországi Porto Margherából tartott Amszterdamba, míg a panamai teherszállító a spanyolországi Las Palmasból haladt Rotterdam felé. A baleset, amelynek oka egyelőre ismeretlen, mintegy 50 tengeri mérföldnyire délnyugatra történt Ouessant szigetétől.

A tanker 13 fős legénysége az ütközés után a mentőcsónakon elhagyta a hajót, és végül a brit parti őrség helikoptere vette fel, és szállította őket a nagy-britanniai Brest városába. A megsérült hajóért a haditengerészet egy fregattja és egy nyílt tengeri vontatóhajó indult útnak. Azt egyelőre nem tudni, hogy a nagy mennyiségű oldószerből került-e az óceánba.
- Független Hírügynökség -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!