Krimi

4 órája

Repülés közben halt meg az utasszállító pilótája, kényszerleszállást kellett végrehajtani

Összeesett és meghalt menet közben a Turkish Airlines egyik pilótája, ezért a személyzetnek a repülőutat megszakítva, New Yorkban kellett letenni a gépet.

MW

A Turkish Airlines gépe eredetileg Isztambulba tartott

Fotó: Illusztráció / AFP

A török légitársaság gépe kedden 19 óra körül szállt fel az amerikai Seattle-ből. Eredetileg Isztambulba tartott volna, de New Yorkban kényszerleszállást kellett végrehajtania. 

A Turkish Airlines szóvivője elmondta: 

A Seattle-ből Isztambulba tartó Airbus 350-es TK204-es járatunk pilótája repülés közben összeesett. Egy sikertelen elsősegélynyújtási kísérlet után egy másik pilóta és egy másodpilóta a kényszerleszállás mellett döntött, de a férfi már a leszállás előtt meghalt.

Az 59 éves pilóta 2007 óta dolgozott a Turkish Airlines-nál. Márciusban átesett egy orvosi vizsgálaton, amely nem utalt semmilyen egészségügyi problémára – nyilatkozta a szóvivő. 

A repülőgép útjának térképén látható, hogy a New York-i JFK repülőtérre irányították
Forrás: Mirror

Azt nem tudni pontosan, hány utas tartózkodott a gép fedélzetén, az viszont biztos, hogy a repülőgép sikeresen landolt a New York-i John F. Kennedy nemzetközi repülőtéren, helyi idő szerint nem sokkal reggel 6 óra előtt. A járat Seattle-ből Isztambulba körülbelül 11 órás repülés után ért volna célba. A Turkish Airline gépét körülbelül nyolc óra repülési idő után terelték el – írja a Mirror nyomán cikkében a Travelo.hu.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!