Ózd hírei

2018.11.15. 20:47

Siker a Nemzetiben

Ózd - Három ózdi versmondó is érdekelt volt a III. Nemzeti VERSenyen.

Ózd - Három ózdi versmondó is érdekelt volt a III. Nemzeti VERSenyen.

A felmenő rendszerű országos versmondó és klipverseny döntőjében három ózdi is érdekelt volt. A Nemzeti Színházban megrendezett kétnapos eseményen Dobos Eszter, Rási Zorka és Szaka Attila képviselhette a város színeit.

Szabadon választott

Az I. Világháború befejezéséhez kapcsolódott a nyitó nap programja, ezért minden résztvevőnek a témába vágó költemény előadása volt az első feladat. Ezt követően levetítették a felhívásban szereplő, és korábban beküldött versklipeket is.

A rangos esemény másnapján egy szabadon választott, klasszikus vagy kortárs művet kellett elszavalni, majd 11 óra 11 perckor egy közös előadás következett. Az I. Világháború végét jelző fegyverszünet időpontjában a zsűrivel együtt egy Weöres Sándor költeményt adtak elő.

Zárásként a versmondók részére kiosztották a jól megérdemelt elismeréseket. Az ózdiak közül Dobos Eszter arany minősítésben részesült és különdíjat kapott a döntőben nyújtott teljesítményéért. Rási Zorkát és Szaka Attilát pedig bronz minősítéssel jutalmazták, a versklipjükért pedig ugyancsak különdíjat kaptak.

ÉM-ME

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!