szponzorált tartalom

2021.03.24. 13:21

Új területeken próbálja ki magát a Weinberg ’93 Építő Kft.

Új területeken próbálja ki magát megyénk egyik jelentős építőipari generálkivitelező és acélszerkezet gyártó cége, a Weinberg ’93 Építő Kft.

Fotó: Nagy Mihály, Magyar Építők

A Weinberg több alkalommal dolgozott már a Budapest Airport területén. Idén egy Magyarországon egyedülálló projekt kivitelezésén dolgozik a területen. Az Aeroplex Kft. saját beruházásaként megvalósuló új hangár alapkövét 2020 októberében tették le. A szélestörzsű repülőgépek teljes körű kiszolgálására is képes létesítmény a Weinberg ’93 Építő Kft. kivitelezében valósul meg. A beruházás teljes költsége mintegy 10 milliárd forint, és várhatóan 2022 február végére vehetik használatba az új épületet.

A magyar légiipar számára kiemelkedő fontossággal bír a beruházás, mert szélestörzsű gép teljes körű karbantartására eddig nem volt lehetőség. Az új hangár a mostaninál nagyobb és több szélestörzsű kategóriába tartozó repülőgép karbantartását és szervizelését látja majd el. Az Aeroplex portfóliója így olyan típusokkal bővülhet, mint a Boeing 777-es és 787-es család, valamint az Airbus A330-as és Airbus A350-es család.

Az Aeroplex új hangárjának építése a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren | Fotó: Aeroplex

Az alapkőletétel után másnap már megindult a helyszíni kivitelezési munka, mely során el kellett távolítani 6000 négyzetméter térburkoló lapot, fel kellett törni 2500 négyzetméter térbetont és el kellett szállítani közel 8000 köbméter földet. „A 2020-as célunkat elértük, készen vagyunk a végfali acélszerkezet fogadásához szükséges alaptestekkel.” Nyilatkozta még januárban Hajdú Zsolt vállalkozási főmérnök, a Magyar Építőknek.

Azóta a szerkezet első tartói is megérkeztek a Weinberg saját acélszerkezetgyártó üzeméből, mellyel kezdetét vette a szerkezetépítési munka.

2021-ben még újabb területen is kipróbálja magát a Weinberg, egy kogenerációs erőmű építési projektjének generálkivitelezőjeként.

A Weinberg alapelve a rugalmas alkalmazkodás a változó piaci környezethez, melynek eszközei a folyamatos képzés és innováció. Ennek köszönhetően vívta ki és őrzi meg stabil helyét a magyar építőipar élmezőnyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában