Hirdetés

2 órája

Izgalmas innovációk a fugázás területén

A megfelelő fugázóanyag kiválasztása sokszor nehéz feladat. Ma már szinte minimumelvárás, hogy a fuga egyszerre legyen szép, tartós, könnyen tisztítható és lehetőleg ne szaporodjanak rajta vígan a kórokozók. A jó hír, hogy több olyan termék is van a piacon, amely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

PR cikk

Forrás: cemix.hu

A fuga a hidegburkolási rendszerek meghatározó eleme, amely alapvetően befolyásolja az elkészült burkolat tartósságát, minőségét és megjelenését. Egyben ez számít a hidegburkolt helyiségek legkevésbé toleráns részének, amely leginkább ki van téve a környezeti hatásoknak és az intenzív használatnak. Gyakori tapasztalat, hogy míg a csempék és egyéb burkoló elemek hosszú ideig esztétikusak maradnak, addig az átadás napján még kifogástalan állapotban lévő fuga viszonylag hamar elszíneződik és megrepedezik, emellett pedig ideális életteret biztosít a gombáknak és a kórokozóknak.

A veszprémi székhelyű építőanyaggyártó, a Cemix szakemberei folyamatosan keresik az innovatív megoldásokat az előbb felsorolt problémákra. Intenzív fejlesztőmunkájuknak köszönhetően az elmúlt években több izgalmas terméket is piacra dobtak.

Az elnyűhetetlen fugázó

Vajon létezik olyan fugázóanyag, amely tartósan bírja az intenzív használatot és ellenáll a legszélsőségesebb környezeti hatásoknak is? A válasz egyértelmű igen, hiszen a Cemix által kifejlesztett EPOXICOL fugázó megfelel ezeknek a kritériumoknak, mert gyakorlatilag elnyűhetetlen. Kiegészítő termékével, az EPOXIFIX ragasztóval együtt ugyanis lényegében mindennek ellenáll, legyen szó fagyról, kopásról vagy vegyi szennyeződésekről, amelyeket a savak, a lúgok vagy egyéb kemikáliák (pl. tisztítószerek, fertőtlenítőszerek, növényi vagy állati zsírok stb.) okozhatnak.

Az EPOXICOL fugázó beltérben és kültérben egyaránt alkalmazható. Mivel hosszan megőrzi rugalmasságát és nem zsugorodik, esetében jó ideig nem kell számolnunk hajszálrepedések keletkezésével vagy nagyobb fugadarabok leválásával. Emellett érdemes kiemelni vízzáró és víztaszító tulajdonságait is, ami azt jelenti, hogy nem szívja magába a nedvességet és nagy hidegek idején sem fagy szét. Ezek együttesen teszik ideális választássá erkélyek és teraszok fugázásához.

Emellett elsősorban ott ajánlott bevetni, ahol az átlagnál jóval nagyobb az igénybevétel vagy a vegyi szennyeződés esélye. Tipikusan ilyen helyszínek lehetnek az ipari vagy mezőgazdasági létesítmények, a medencék, az autószerelő műhelyek, vagy a rendelők, műtők és egyéb, magas higiéniai követelményekkel rendelkező helyiségek. A felsorolást hosszan lehetne még folytatni.

Nem csak tartós, esztétikus is

Az EPOXICOL fugázó foltmentes, könnyen tisztítható és higiénikus felületet biztosít. Ez a garancia arra, hogy nem koszolódik, ezért beltérben, vízszintes felületen is nyugodt szívvel alkalmazhatjuk. Ha mellette döntünk, a padló burkolása esetén a világosabb árnyalatú fugák használatának sincs akadálya. Ezen a pontos érdemes még egyszer kiemelni, hogy a termék rendkívül időtálló, vagyis hosszabb ideig megőrzi az élénkebb színárnyalatokat is.

Az EPOXICOL fugázó széles színválasztékban, két színcsoportban összesen 20 különböző árnyalatban érhető el. Ez nagy mozgásteret ad a fantáziának és a kreativitásnak a hidegburkolattal ellátott helyiségek tervezésekor, kivitelezésekor. És ha még ez sem lenne elég, a Cemix kiegészítő terméke, a GLITTER adalék segítségével csillámport is keverhetünk a fugázóanyaghoz, amivel igazán egyedi és izgalmas megjelenést kölcsönözhetünk fürdőszobánknak vagy kültéri medencénknek.

Ezüst adalékkal a baktériumok ellen

A cég másik egyedülálló innovációja ezen a területen egy prémium minőségű, flexibilis fugázóhabarcs, amely a hozzáadott speciális adalékanyagnak köszönhetően gátolja a gombák, a baktériumok és az algák szaporodását. A penészgyilkos vagy gombaölő fugázóként is ismert termék SILVERCOL néven fut. Elsősorban azokban a helyiségekben és azokon a felületeken célszerű bevetni, ahol fokozott jelentősége van a higiéniának, például egészségügyi intézményekben, forgalmas medencékben vagy akár a saját fürdőszobánkban. A SILVERCOL receptúrájának fontos elemét képező ezüsttartalmú adalékot az antimikrobiális higiénia szerek professzionális szakértője, a svájci SANITIZED fejlesztette ki.

A termék más előnyös tulajdonságokkal is rendelkezik. Elsőként azt érdemes kiemelni, hogy vízlepergető, míg bársonyos, sima felülete könnyen tisztítható. A kivitelezést könnyíti meg jelentősen, hogy magas diszperzió tartalma miatt kiváló tapadást és rugalmasságot biztosít. Végezetül szót kell ejteni extra kopásállóságáról, amely alkalmassá teszi nagy forgalmú járófelületek fugázásához is.

A fugázás olyan eljárás, amelyet leggyakrabban csempék, járólapok, burkolólapok közötti hézagok kitöltésére alkalmaznak. Célja többek között a burkolat esztétikai megjelenésének javítása, a hézagok lezárása, valamint a víz és a szennyeződések bejutásának megakadályozása. A jól elvégzett fugázás nemcsak szebbé teszi a burkolatot, hanem növeli annak élettartamát is.

A művelet fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, különösen olyan helyiségekben, ahol gyakran van jelen nedvesség, mint például fürdőszobákban vagy konyhákban. A fugázóanyag lezárja a csempék közötti réseket, így megakadályozza, hogy a víz beszivárogjon a burkolat alá, ami penészedéshez, károsodáshoz vezethet. Ezen kívül a fugázás segít megelőzni a baktériumok és egyéb szennyeződések felhalmozódását a csempék között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában