Sport

2013.10.15. 08:55

Nézőpont: Nekünk nyolc

<em>Azt mondják a nyolcas szám a végtelenség jelölője. Hogy a nyolcas az élet konfliktusainak bejárásról, a konfliktusokkal való szembesülésről szól. Pénteken este mégis az ugrott be, hogy "Hollandia jobban teljesít". Meg az a nyomorúság, hogy Bukarest után van Amszterdam is. Meg hogy mindig van lejjebb</em>. <strong>Juhász-Léhi István jegyzete</strong>.

Azt mondják a nyolcas szám a végtelenség jelölője. Hogy a nyolcas az élet konfliktusainak bejárásról, a konfliktusokkal való szembesülésről szól. Pénteken este mégis az ugrott be, hogy "Hollandia jobban teljesít". Meg az a nyomorúság, hogy Bukarest után van Amszterdam is. Meg hogy mindig van lejjebb. Juhász-Léhi István jegyzete.

És még alább. A kép, ahogy Devecseri (szilárdan) a védelem tengelyében összecsinálja magát és a hazai csatár mellől gólt fejel. A mi kapunkba. Benne volt az elmúlt negyedszázad magyaros gyötrelmének minden pillanata. Tudom, "el lehet innen menni". Innen, ahol - tisztelet a kivételnek - aranylábú fiaink legfontosabb faktora nem a labda, hanem a zselé, és a tetkó.

86, Irapuató. Meg a tészta, ugye... Városi legenda Miskolcon, hogy a Vándor Sándor utca (ma Király) paneljának egyik ablakából a negyedik kolbász után "kiesett" egy televízió az ablakon. Hiába na, azt hittük döntőt játszunk, aztán hat lett a vége - nem nekünk. Az Oranje ellen már nem repült a tv, csak legyintett mindenki.

Hazaküldve a nyírlugosi celebet is Sanyi bácsival az élen. Mert az ugye nem lehet, hogy úgy halunk meg, hogy sem egy vb, sem egy Eb? Pedig de. Meg van ez írva. Mert minket nem a jobb sors tép, hiába is teljesítünk.

A nyolcas a konfliktusokkal való szembesülésről szól... És arról, hogy nekünk nyolc.

- Juhász-Léhi István - 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!